Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица

...
Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица
Коментари Харесай

Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица

 Частен парцел, трансфорат в бунище, тормози жителите на цяла улица в русенския квартал " Средна кула ". От години живеещите там не могат да създадат нищо, с цел да попречат на съседа си да складира всевъзможни отпадъци в двора. През лятото се носи непоносима миризма, а през зимата хората се опасяват от пожар, предава Нова тв.

Съседът бил нападателен, заплашвал с нож, споделят още живеещите в региона. Подавали тъжби до редица институции, никой до момента не им е оказал помощ. От общината почистили единствено тротоарите. А в двора си, мъжът е натрупал отпадъци с височина близо 2 метра. 

" Преди няколко години се беше запалило тук, за малко да възпламени и моята къща ", споделя Огнян Иванов.

" През март 2019 година е направена първата инспекция от община Русе, направено е наставление. През май е втората инспекция, след нея е формиран акт, който от юли 2019 година прераства в наказателно разпореждане на стойност 1000 лв.. Лицето заради незадоволителни финансови средства е постигнало съглашение да заплаща разсрочено наложената санкция ", съобщи зам.-кметът Димитър Недев.

По думите му общината няма право да влиза в двора, с цел да почисти. " Всички документи са предадени в Първо районно полицейско ръководство ", съобщи Недев. Той изясни, че такива сметища костват на община Русе 250 000 лв. на година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР