Част от закритата за медии среща между представители на властта

...
Част от закритата за медии среща между представители на властта
Коментари Харесай

ПАНАИР: Депутати снимат с телефони срещата с протестиращи, Пеевски въвежда ред

Част от закритата за медии среща сред представители на властта и протестиращите беше излъчена онлайн в профила във " Facebook " на депутата от " Възраждане " Искра Михайлова. От записа е видно, че към срещата, на която трябваше да са представители на държавното управление, ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи, са се включили депутати и от " ИТН ", и от проруската групировка. Казаното в живото лъчение постоянно не се чува ясно, само че съществени акценти са добре доловими.



В началото на записа се чува по какъв начин Делян Пеевски, който от месеци приказва от името на Движение за права и свободи, а от време на време - и на ръководещото болшинство, се разпорежда да бъдат позволени протестиращи, на които в началото беше отказано да участват на срещата.

" Какви са тези нелепости, веднага ще ги пуснат, ще видите. Всичко ще е тъкмо ", се чува да споделя Пеевски.
В отговор се чува подбив от " ИТН ", които постоянно напомнят на ръководещите какъв брой са подвластни от депутата от Движение за права и свободи.

На смеха на представителите на партията на Слави Трифонов Пеевски отвръща: " Недейте да си вършиме шоу, имате си телевизия. Тук сме да решаваме проблеми ".

Думата взима представител на протестиращите и споделя: " Борим се за работата си. Крайно време и вие да се обедините, в общите дела да бъдете дружно. А не, както господин Пеевски сподели, да се делите на ръководещи и съпротива ".

Мъжът изяснява, че протестиращите не са чели изпратените към Европейската комисия териториални проекти, а и в годините обратно тематиката с въглищния преход не е била обществено обсъждана, а единствено протакана от ръководещите в дадения миг.

Настоява териториалните проекти да бъдат оттеглени и модифицирани в идващите три месеца.

" Някои от настояванията, които поставяте, няма по какъв начин да бъдат изпълнени. 30 септември беше безусловно последният период да бъдат изпратени. Те трябваше да бъдат подготвени преди повече от година, бяха отлагани непрестанно ", изяснява министър председателят Николай Денков.

Министър-председателят изяснява, че и измежду протестиращите има разцепление в настояванията, тъй като настояването за основаване на дружество за рекултивация на рудниците, което да обезпечи различна претовареност, е контрактувано таман с част от синдикатите.

Няколко минути преди края на записа се чува още веднъж Пеевски, този път да прави забележка на " Възраждане " за живото лъчение. Те дават отговор: " Не сме се разбрали такова нещо. Никой не се крие ", след което депутатът от Движение за права и свободи им дава отговор " Не сме тук за вашето шоу ". Следват поредност от надвиквания сред Пеевски и ръководителя на проруската националистическа групировка Костадин Костадинов, който желае да се покаже непосредствен до протестиращите и синдикатите. Накрая " Възраждане " се подчинява на Пеевски и живото лъчение стопира.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР