Част от второкласните пътища ще бъдат изключени от обхвата на

...
Част от второкласните пътища ще бъдат изключени от обхвата на
Коментари Харесай

Изключват част от второкласните пътища от Тол системата

Част от второкласните пътища ще бъдат изключени от обсега на Тол системата, която ще проработи пробно от 16 август. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Какви ще бъдат размерите на таксите ще стане ясно на есен откакто завърши пробния интервал. През това време водачите няма да бъдат таксувани, а системата ще работи единствено за да събира данни за разбор.

Нанков акцентира, че до момента в който не се стигне до единодушие с превозвачите, няма да стартира таксуването. Изключването на второкласните пътища и по-ниските такси бяха измежду главните претенции на протестиращите превозвачи.

Идната седмица районното министерство ще се срещне с тях за договаряния, а по-късно за пръв път ще заседава Националния съвет по въвеждане и експлоатиране на тол системата, в който вземат участие всички заинтригувани страни.
Николай Нанков - зам.-министър на районното развиване и благоустройството: По отношение на обсега на пътищата, какъвто ангажимент поехме да бъде доста сведен от първичните 10 800 км. Реално ще таксуваме редуцирана по-малка част. Главно автомагистрали, пътища първи, отчасти втори клас. В рамките на към месец, месец и половина действително тестово изпитване в действителна среда, надлежно да възпроизведем оптималната, справедлива и ефикасна цена.Магдалена Милтенова - Конфедерация на автобусните превозвачи: Ние в действителност имаме вяра, че ще реализираме рационални резултати, тъй като в последна сметка това, което следва да се случи, е доста значимо за всеки един български жител. От това какви ще бъдат сумите, които ние ще заплащаме зависи дали ще има нарастване на цените на билети, на цените на артикули от първа нужда в питателните магазини.  Тол системата е подготвена за техническа употреба от 16 август Тол системата е подготвена за техническа употреба от 16 август
Тол системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние за транспортни средства с тегло над 3,5 тона е подготвена да бъде въведена в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР