Част от учениците на Първо средно училище Свети Седмочисленици в

...
Част от учениците на Първо средно училище Свети Седмочисленици в
Коментари Харесай

Затварят частично Първо средно училище в Търговище

Част от учениците на Първо приблизително учебно заведение " Свети Седмочисленици " в Търговище от на следващия ден, вторник, са в 14-дневна карантина и ще учат отдалечено. Това са децата от пети до 12-и клас, оповестява.
Учениците от началния курс остават на присъствено образование, защото са дребни и у дома не би трябвало да бъдат сами, а не за всички има кой да се грижи. Ако родителите желаят, децата им също могат да учат от отдалеченост. Това е решение на учителския съвет от през днешния ден, който заседава дълго изключително след обяд.
 Цял клас без подушване в Търговище продължава да учи присъствено Цял клас без подушване в Търговище продължава да учи присъствено
" В учебното заведение учат 1200 възпитаници. Немалко от тях са със признаци, само че родителите не ги изследват за ковид. Цял 10-ти клас съвсем е бе...
В учебното заведение учат общо към 1200 възпитаници. Една от аргументите за крайната мярка е гибелта на 58-годишната учителка по география от това учебно заведение. Румяна Радославова загуби борбата с предишния вторник. Тя се почувствала зле в неделя и развила скоротечна бронхопневмония, а тестът й за ковид била позитивна. Жената имала сърдечни проблеми от години, само че все отлагала да оперира сърцето си, както й предложили лекарите. Колегите й я разказват като " извънредно блага ", към този момент мислела и за пенсия. Била старши преподавател., с цел да не бъдат инфектирани и други преподаватели от учебното заведение. Една от осмокласничките пък се оказа контактна на един от родителите си, който на собствен ред дал позитивна проба за Коронавирус 19. Още 7 учители от това учебно заведение са с позитивни за ковид проби, като трима от тях са в болница, инфектирани са и няколко възпитаници. Под карантина и в този момент са 5 от общо 47 паралелки в учебното заведение. Други 7 от преподавателите имат признаци на грип, само че към момента им следва да се тестват за Коронавирус 19.
По решение на учебното управление цената на тестванията на преподавателите се заплаща от учебния делегиран бюджет. За да бъде направена цялостна стерилизация на учебната постройка, в четвъртък и петък предходната седмица всички възпитаници от школото бяха на отдалечено образование, само че очевидно това се оказва незадоволително, с цел да се успокои ситуацията. Само за последното денонощие в учебното заведение са постъпили над 250 молби от родители децата им да минат на електронно образование. Затова регионалният щаб в Търговище разреши на учебното управление да контактува непосредствено с министъра на образованието Красимир Вълчев, който позволи електронно образование за две седмици.
Още през днешния ден втората промяна възпитаници бяха върнати по домовете си и нямаха занятия присъствено. В Търговище се съмняват, че болестта в това учебно заведение е тръгнала от панаира в града през средата на септември, който се организира на поляна до учебния двор и на който се събраха доста хора, които не са спазвали никакви противоепидемични ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР