Част от тролеите, собственост на общинското предприятие „Тролейбусен транспорт" ще

...
Част от тролеите, собственост на общинското предприятие „Тролейбусен транспорт" ще
Коментари Харесай

Негодни тролейбуси във Враца отиват на скрап

Част от тролеите, благосъстоятелност на общинското дружество „ Тролейбусен превоз " ще бъдат бракувани и предадени на вторични първични материали. "Под ножа " ще паднат общо 6 транспортни средства марка "Икарус " и "ЗИУ ".
Получените пари от брака ще се употребяват за покриване на отговорностите на сдружението към доставчика на аварийни елементи "Кати - Прес " ООД. Това ще стане факт по искане на шефа на транспортното сдружение Виктория Начева. 3а желанието си тя към този момент е уведомила ръководителя на Общинския съвет във Враца Нели Стоянова. По този мотив парламентарният началник е внесъл докладна, посредством която сътрудниците й да решат дали да бъдат бракувани шестте тролея. Желанието си Виктория Начева е стимулирала с това, че във връзка модернизирането на градския превоз 8 община Враца по Оперативна стратегия "Околна среда 2014 - 2020 следва да бъдат осъществени действия по ремонт на контактната мрежа и създаване на кабелни трасета за зарядни устройства. Към момента 8 депото на „ ТролейЕусен превоз “ има негодни за приложимост тролейбуси, които заемат част от пространството. По този мотив тя е утвърдила комисия, която е направила оглед и оценка на техническото положение на дълготрайните материални активи. Констатацията на експертите е, че шест от тролейбусите са негодни за приложимост и би трябвало да бъдат бракувани и предадени на вторични първични материали.
Дали обаче желанието на Виктория Начева ще бъде задоволено ще стане ясно на постоянното съвещание на Общинския съвет, което ще се организира при започване на идната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР