Част от таксиметровите автомобили във Враца са нередовни, а някои

...
Част от таксиметровите автомобили във Враца са нередовни, а някои
Коментари Харесай

На вниманието на ДАИ и общината: Съмнителни типове возят врачани с нередовни таксита /снимки/

Част от таксиметровите коли във Враца са нередовни, а някои от водачите даже са с престъпно минало, сигнализираха жители пред BulNews.bg.
Става въпрос за незаконни таксита, които са брандирани с логото на „ Ичо Транс “. Те употребяват станцията на компанията, само че не покриват условията, нужни по закон, с цел да правят тази активност. Част от водачите са имали пререкания със закона и е подозрително дали са минали наложителните психотестове, а за един от тях даже се знае, че е някогашен пандизчия.
Според настоящото законодателство, таксиметровите транспорти на пасажери се правят от регистрирани превозвачи или от водачи, извършващи активността от името на регистриран транспортьор, само че за своя сметка. Шофьорите би трябвало да са правоспособни, неосъждани и минали психотест, а колите да носят отличителни белези и да имат позволение и лиценз.
Наблюдателни врачани обаче забелязали, че някои от колите нямат годни стикери, издадени от община Враца. Те употребяват остарели такива за към този момент изтекли години. Запознати разясняват, че колите нямат съответните лицензи и не заплащат такси на община Враца, наложителни за осъществяването на превозваческа активност.
Съгласно решение на общинския съвет във Враца, всички водачи на таксиметрови коли би трябвало да заплащат 400 лв. годишно на локалната хазна за патент. Освен това те дължат 60 лв. такса за използването на стоянките в града и 20 лв. за стикер, доказващ, че са постоянни.
С избягването на тези такси, водачите действително ядат хляба на постоянните превозвачи, които почтително си заплащат всички отговорности. Фирмата, които отстъпва станцията, нехае за тези нарушавания, защото също има полза. По този метод водачите са удовлетворени, че изкарват повече пари, а „ Ичо Транс “ постоянно прибира дневният наем.
За тези нарушавания са подавани сигнали до ДАИ и община Враца, само че към този миг реакция от тях няма. По тази причина жителите се обърнаха към медията ни, като се надяват институциите най-сетне да извърнат внимание на казуса. На оповестените фотоси ясно се виждат регистрационните номера на колите, тъй че елементарно може да се ревизира дали водачите дават отговор на условията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР