Част от сръбската опозиция няма да присъства на парламентарното заседание,

...
Част от сръбската опозиция няма да присъства на парламентарното заседание,
Коментари Харесай

Сръбската опозиция няма да се връща в парламента заради дебат за Косово

Част от сръбската съпротива няма да участва на парламентарното съвещание, на което ще приказва президентът Александър Вучич за ситуацията в Косово.
" На съвещанието в Народното събрание аз ще участвам в качеството ми на президент. Там ще бъде и министър председателят, ръководителят на Народното събрание, ръководителят на канцеларията за Косово ", сподели Вучич, представен от БГНЕС.
Според него на този стадий " няма по-важна тематика от тази за Косово ". Лидерът на Демократическата партия /ДП/ Зоран Лутовац счита, че опозицията не би трябвало да се връща в Народното събрание до момента в който в тази институция не бъде изменен методът й на работа.
" Ние взехме решение да напуснем Народното събрание и локалните общински препоръки. Ние не напуснахме тези институции заради тематиките, а тъй като тези институции не извършват своите отговорности.
Няма въпрос, който може да ни накара да се върнем назад. Това опонира на контракта, който постигнахме като съпротива. Нашата и тази на партията позиция е ясна - няма да се връщаме в Народното събрание, до момента в който той не стане същински парламент ", акцентира Лутовац.
" Става въпрос за риалити шоу на Вучич и следващото оскърбление на Народното събрание, по този начин както това става от 7 година насам, откогато Вучич е на власт. Никога до момента въпросът за Косово не е влизал в дневния ред на Народното събрание...
Сега, когато сме отвън Народното събрание и заради тежката политическа рецесия Вучич вкара този въпрос в дневния ред, без платформа, без документи, без проект ", сподели от своя страна водачът на другата опозиционна групировка Двери Душко Обрадович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР