Част от сметките, които плащат софиянци за парно, може да

...
Част от сметките, които плащат софиянци за парно, може да
Коментари Харесай

Сметките за парно може да се окажат неверни

Част от сметките, които заплащат софиянци за парно, може да не са правилни. Топломерите в абонатни станции в София може да регистрират неверно, споделя инж. Кремен Георгиев от Асоциация на топлофикациите. Омбудсманът към този момент е изискал инспекция на топломерите и водомерите, а две трети от уредите не са тествани в точния момент и може да регистрират неверно, изясни Георгиев.

Клиентите може да откажат да заплащат с аргумент, че условието за регулярни инспекции на уредите не се съблюдава.

Потребители в столицата към този момент се оплакаха, че сметките им за декември са доста повишени по отношение на предишния отоплителен сезон и има сметки от 300 лева за двустаен и 400 лева за тристаен апартамент.

Целта на инспекцията е да откри годността на измервателните уреди, сподели Георгиев. “Задължение за инспекцията е на топлофикационното сдружение. Топломерът е везната, с която топлофикациите продават своя артикул - той би трябвало да мери тъкмо ”, изясни специалистът.

Уредите би трябвало да се ревизират един път на всеки две години в станциите и един път на всеки пет години в домовете на хората. Топлофикациите отвън София не си разрешават да не ревизират топломерите, тъй като клиентите могат да откажат да заплащат, добави Георгиев. Всеки клиент може да ревизира дали топломер в неговата абонатна станция има документи за минала метрологична инспекция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР