Част от руските военни до границата с Украйна започват да

...
Част от руските военни до границата с Украйна започват да
Коментари Харесай

Русия съобщи, че изтегля част от войските, участвали в учения до Украйна

Част от съветските военни до границата с Украйна стартират да се връщат в местата, където всекидневно са дислоцирани, заяви съветското Министерство на защитата. Новината даде вяра за иден спад на напрежението, въпреки че Украйна продължава да е заобиколена от три страни с съветски войски.

Новината беше обявена посредством авансово записано, оповестено на страницата на Министерството на защитата на Руската федерация. Във видеото приказва шефът на пресслужбата на институцията ген. майор Игор Конашенков.

"Подразделенията на Западния и Южния военни окръзи [които граничат с Украйна] във вторник стартират да се връщат от обучение в пунктовете на непрекъснатата си дислокация по железопътни линии и с авто превоз ", сподели Конашенков.

Той добави, че на редица места ученията не престават.

Съобщението на съветското Министерство на защитата идва ден откакто президентът Путин заприказва за повсеместни военни учения на страната си, които се организират по едно и също време или с малко застъпване във времето. Това остави усещането, че скупчването на войски към Украйна е единствено част от по-мащабни учения на Русия.

На Сергей Шойгу Путин уточни, че чака отчет по учения, които се организират също и в Арктика, в Балтийско море и на тихоокеанското крайбрежие, като такива предстоят и в Централния боен окръг. В диалога сред двамата стана ясно, че маневри се правят и в Средиземно море.

Новините идват на фона на възходящо напрежение към скупчването на съветски войски по границите с Украйна и напъните на Съединени американски щати, Франция, Англия и Германия да предотвратят с дипломатически договаряния допустимо навлизане на Русия.

Съобщението за евакуиране на част от съветските войски съответствува с деня, в който съветският парламент ще разисква допустимо публично признание на региони в Източна Украйна. Тези региони в Луганска и Донецка област се управляват от проруски сепаратисти, подпомагани от Москва.
Още бойци и още оръжие: Новите фотоси на съветските войски до границата с Украйна
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР