Част от руската пропагандна кампания, насочена към американците, е била

...
Част от руската пропагандна кампания, насочена към американците, е била
Коментари Харесай

Руската пропагандна машина срещу САЩ е била приютена на американска земя

Част от съветската пропагандна акция, ориентирана към американците, е била основана точно на американска земя.
Дружество, основано в Статън Айлънд (един от административните региони в Ню Йорк - бел. ред.), предоставяло сървърни услуги на уеб страницата DoNotShoot.Us - агитационен портал на Кремъл, който се преструвал, че е глас за жертвите на полицейските арести и интервенции в Съединени американски щати , написа в свое следствие изданието Thedailybeast.com.
По принцип всеки уеб уебсайт би трябвало да бъде " хостван " - с адрес на интернет протокол и пространство на физически компютър - с цел да бъде обществено гледан. " DoNotShoot.Us " е уеб страница, част от " съветската тролска плантация ", подкрепяна от Кремъл . Или най-малко това настояват два самостоятелни източника, осведомени с уеб страницата, като и двата го разпознават като съветски агитационен запас. Той бил хостван на сървър с IP адрес 107.181.161.172.
Този адрес принадлежи на компания Greenfloid LLC, записана на нюйоркчанина Сергей Каширин и още двама души. Други уеб сайтове, свързани с съветската агитация, като BlackMattersUs.com, също са " хоствани " на сървъри с IP адреси, благосъстоятелност на Greenfloid.
Връзките на компанията с съветските пропагандни уеб сайтове бяха обявени за пръв път от ThinkProgress.
Припомняме, че пред последните два месеца съветските старания за " привличане " на американци и американски общности в огромната кремълска агитация станаха по-очевидни, с помощта на редица дейности от страна на обществените мрежи за разкриване и блокиране на подправени сметки . По образеца, даден тук, съветската пропагандна акция се е пробвала да употребява Съединени американски щати като " хазаин " за своите дейности .
Едно нещо също става несъмнено ясно. Greenfloid е освен това от независима компания. Тя е записана на уеб страницата на основаната в Харков, Украйна, компания майка ITL.
Това не е първият път, когато ITL е нарочена по отношение на изказванията, че сървърите ѝ са били употребявани за хостване на уеб сайтове, ръководени от съветската тролна фабрика. ITL също по този начин е била хазаин на уеб страницата Whoiswhos.me, който разкри идентичността и персоналната информация на съветските опозиционни блогъри.
Имената на редица съветски блогъри и деятели, фотоси и персонална информация за тях, бяха оповестени в WhoisWhos. Най-малко седем от тях бяха физически нападнати, а на някои от тях бяха запалени даже колите , заяви съветският новинарски уебсайт Fontanka през юни 2016 година
напомня, че през 2016 година Фейсбук тества нова технология за автоматизирано разкриване на подправени страници, като логаритъмът цели да предотврати кражбата на идентичност във виртуалното пространство.
Наскоро най-популярната интернет търсачка Гугъл откри доказателства, че платформите ѝ са били употребявани от съветски сътрудници за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година.
По-рано и обществените мрежи Фейсбук и Twitter оповестиха, че са разкрили на платформите си заблуждаващо наличие, финансирано от съветски източници.
Очаква се представители и на трите компании да се явяват пред Комитета за следствие на Сената на 1 ноември. По време на общественото чуване, те ще показват наличните доказателства по отношение на изказванията, че Кремъл е манипулирал предизборната акция на Тръмп, с цел да му помогне в спечелването на президентския пост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР