Част от руската армия в Южния военен окръг, обхващащ територии

...
Част от руската армия в Южния военен окръг, обхващащ територии
Коментари Харесай

Путин вдигна по тревога части по границата с Грузия и започва 50 учения

Част от съветската войска в Южния боен окръг, обхващащ територии в Южна Русия и Северен Кавказ, граничещи с Грузия, са сложени тази заран в оптималната степен на бойна подготвеност, заяви министърът на защитата Сергей Шойгу.

Това е част от неочакваната инспекция на готовността на Централния боен окръг (ЦВО) и на части от Източния боен окръг на Русия, стартирана по заповед на президента Владимир Путин.

В подразделенията на ЦВО, обхващащ Сибирски, Уралски и Приволжки федерални окръзи, е оповестена неочаквана инспекция на бойната подготвеност за " оценка на способността им да обезпечат военна сигурност в Централноазиатския регион, където продължава да има сериозна опасност от терористичен темперамент ", цитира думите на Шойгу пресцентърът на министерството. Ще се ревизира готовността на военното управление за ръководи войските " при възходяща военна опасност и пораждане на спешни обстановки ".

В оптималната паника са сложени и сили оттатък Байкал и в Далечния изток, както и обособени елементи на въздушно-десантните войски и на военно-транспортната авиация и авиацията за далечни полети. По време на инспекцията ще има над 50 учения с друг мащаб, по време на които ще се отработва засилена защита на значими държавни и военни обекти, противовъздушната защита, секване на терористични закани, заличаване на въоръжени формирования и други " деструктивни военни сили ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР