Част от протестиращите в София в петък се превърнаха във

...
Част от протестиращите в София в петък се превърнаха във
Коментари Харесай

ГЕРБ на извънредна пресконференция: Шпицкомандите на Божков превзеха протеста

Част от протестиращите в София в петък се трансфораха във декор на шпицкомандите на Божков. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков на изключителна конференция, дадена от членове на ръководещата партия. 

Той уточни още, че отговорността за вчерашните вълнения се носи от президента Радев. " От четири години той се пробва да нагнети напрежение и през вчерашния ден беше ескалацията на този развой. Радев към този момент носи цялата отговорност за това, което се случи ", безапелационен беше Биков. 

Депутатът уточни, че голяма част от подкрепилите държавното управление на контрапротеста са членове на ГЕРБ и не са принуждавани по никакъв метод да участват на демонстрацията. 

„ Шпицкомандите бяха формирани от експерти в дадена област. Към 22 часа, когато ескалира напрежението, тези хора се подредиха в дъга и това доста ясно се виждаше от Министерския съвет. Част от тях започнаха да пробиват кордона на полицията. Това, което ги спря, беше точната и проведена полицейска реакция. Видях хората от отсрещната страна, които се борят против " мутрите " - те бягаха по другата улица и желаеха да пребият нашите хора, сред които имаше дами и възрастни. Това беше задачата им, спря ги бързата интервенция на служителите на реда. Абсолютни експерти! Това е квалифицирано, тези хора това работят, вършат го по мачове, те са на повикване. Другите, които стачкуваха спокойно, е добре да се разграничат от тях, а не да приказват за полицейско принуждение ”, счита още Биков

" Проектът, разгласен от Божков преди време, беше наименуван „ българското лято ”, разяснява от своя страна общественият министър Деница Сачева. И добави, че това да се " злоупотребява с хора, с цел да се прикрива протичащото се в президентството, е просто неприемливо ".

" Над 7000 души пристигнаха, с цел да поддържат европейското развиване на страната, само че бяха обиждани и квалифицирани с прилагателни, които не подхождат на техния профил. Те самите не обиждаха, не предизвикаха и не демонстрираха експанзия. Мирно протестиращи жители, искащи да изразят своята гражданска позиция, би трябвало да го създадат по цивилизован метод ", заяви Цветомир Паунов.

" След привършване на митинга хората, които бяха пред Министерски съвет, си потеглиха спокойно и умерено. Другата група, по-най жесток метод, се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше проведено и режисирано от платени провокатори, които имат своя произход и поддръжка надалеч извън пределите на страната ни - в една доста топла страна. Те бяха стимулирани от всички олигарси, които сега са главните сценаристи и режисьори на бледия техен артист – президентът Радев ", добави Паунов. 

" Много е елементарно хората да се разделят, мъчно е да се сплотяват. Каква политика наблюдавахме през вчерашния ден? Да си мерим митингите? Политиката е съревнование на персони и хрумвания. 
Приоритет за нас е България да остане спокойно, умерено и несъмнено място за живеене, даже това да ни коства политически вреди ", уточни вицепремиерът Томислав Дончев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР