Част от пришълците били регистрирани на адреса на старо запустяло

...
Част от пришълците били регистрирани на адреса на старо запустяло
Коментари Харесай

Война За Трона На Ценко! Чудовищни Скандали На Балотажа В Галиче!

Част от " пришълците " били регистрирани на адреса на остаряло запустяло учебно заведение. Вратата, през която се твърдеше, че влизали те, се оказа, че е евакуационна - може да се отваря от вътрешната страна, само че не и извън, а тъкмо против нея патрулираха служители на реда, съобщи Нова телевизия.

От Общинската изборна комисия (ОИК) обаче отхвърлиха жалбата като неоснователна.

" Kой от кое място е влезнал, няма никакво значение. Тук значимото е тези хора, които идват да упражнят правото си на глас, дали ги има в изборните описи ", съобщи Цветелина Андровска, ръководител на ОИК - Бяла Слатина.

" Явно претендентът на Българска социалистическа партия се пробва да основава изкуствено напрежение измежду хората, всявайки боязън и демонизиране на нас ", означи Стефан Терзийски, координатор на ГЕРБ за Бяла Слатина.

От щаба на партията пък се възмутиха, че регионален водач на социалистите съпровожда преносимата секция, в която гласоподават хора с увреждания.

" Законно е, намираме се на обществено място, на улицата ", разяснява Иво Лилов, регионален водач на Българска социалистическа партия - Враца.

От своя страна въпросният водач алармира, че членове на преносимата изборна секцияизвършвали нарушавания. Едно от тях е за бюлетина, на която не е положен втори щемпел преди стартирането ѝ в урната.

Чуха се и обвинявания в пропаганда на хората по къщите, както и неналичието на щемпел на някои от бюлетините и опити да бъдат вадени от урните. Проблем бяха и плакати, които на предходния тур даже не бяха видяни, че са покрай изборните секции.

От ОИК в Бяла Слатина ще сформират актове за административни нарушавания на секционните членове, нарушили изборния закон.

Избирателната интензивност в Галиче беше по-висока от тази на първия тур на локалните избори. Към 19.00 часа тя беше над 60%. Общо 1500 души имаха право да гласоподават.

Повечето локални обявиха, че желаят успокоение и политиците да не се разминават по улицата като врагове. Някои обаче признаха, че изпитват даже носталгия по ерата " Ценко Чоков ".

Окончателните резултата ще бъдат ясни до часове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР