Част от политическите партии в България отказват да влязат в

Част от политическите партии в България отказват да влязат в ...

Антоний Гълъбов: Българските политици са неспособни да говорят за Европа.Част от политическите партии в България отказват да влязат в кампанията за изборите за Европейски парламент, заяви в интервю за Сутрешния блок на радио ,,Фокус'' тази сутрин политологът проф. Антони Гълъбов. 

Той сподели, че вижда дефицит на значими политически дебати преди предстоящите избори. Според него, българските политици не са способни да говорят за Европа. 

БСП е радикална опозиция, така че до изборите, а може би и след това, е възможно да се очаква конфронтация по всяка тема, каза той. Политологът заяви, че БСП в момента се стреми към кампания, пълна с вътрешни скандали, за да се избегне кампанията за европейските избори.

 „Вече сме в последната фаза на пред-кампанията и виждаме много малко партии, които се опитват да говорят за европейския дневен ред, за перспективите на България в новата ситуация в ЕС. Още повече, че това са най-важните избори в ЕС за последните 20 години, според всички наблюдатели. Абсолютно неразбираемо е, че българските политици не могат да говорят за Европа. Това е обезпокоителнен факт след повече от 10 години активно участие в европейския процес. ”, отбеляза анализаторът. 

Той допълни още, че най-важната тема е как България може да постигне целите си в рамките на ЕС и в каква посока трябва да се развива обединена Европа, но в България липсва подобно разискване на този въпрос.

Източник: banker.bg