Част от политическите партии в България отказват да влязат в

...
Част от политическите партии в България отказват да влязат в
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Българските политици са неспособни да говорят за Европа

Част от политическите партии в България отхвърлят да влязат в акцията за изборите за Европейски парламент, съобщи в изявление за Сутрешния блок на радио,,Фокус'' тази заран политологът проф. Антони Гълъбов.

Той показа, че вижда недостиг на значими политически диспути преди идните избори. Според него, българските политици не са способни да приказват за Европа.

Българска социалистическа партия е радикална съпротива, тъй че до изборите, а може би и по-късно, е допустимо да се чака борба по всяка тематика, сподели той. Политологът съобщи, че Българска социалистическа партия сега се стреми към акция, цялостна с вътрешни кавги, с цел да се избегне акцията за европейските избори.

„ Вече сме в последната фаза на пред-кампанията и виждаме доста малко партии, които се пробват да приказват за европейския дневен ред, за вероятностите на България в новата обстановка в Европейски Съюз. Още повече, че това са най-важните избори в Европейски Съюз за последните 20 години, съгласно всички наблюдаващи. Абсолютно неясно е, че българските политици не могат да приказват за Европа. Това е обезпокоителнен факт след повече от 10 години интензивно присъединяване в европейския развой. ”, означи анализаторът.

Той добави още, че най-важната тематика е по какъв начин България може да реализира задачите си в границите на Европейски Съюз и в каква посока би трябвало да се развива обединена Европа, само че в България липсва сходно обсъждане на този въпрос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР