Част от по-старите телефони с по-стари операционни системи няма да

...
Част от по-старите телефони с по-стари операционни системи няма да
Коментари Харесай

По-старите телефони няма да получават съобщение от BG-ALERT

Част от по-старите телефони с по-стари операционни системи няма да получат известие от системата за ранно обявяване за бедствия и повреди BG-ALERT. Това посочи пред Българска национална телевизия основен комисар Александър Джартов, шеф на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
Допълни, че хората ще получат известие, в случай че телефонът е включен и е обвързван с клетките на мобилния оператор.
По думите на Джартов, с цел да може да се осъществя ранно предизвестие, би трябвало да има данни и прогнози за някакво рисково събитие. Отбеляза, че системата BG-ALERT не е изцяло автоматизирана, по тази причина крайното решение би трябвало да се вземе от способените органи.
" В предупредителното известие може да се дадат рекомендации по какъв метод да работят хората, откакто е настъпило бедствието. Включително и линк към уеб страницата, където могат да научат повече информация. Паника не би трябвало да се всява, взема се бързо решението и разпространяването на известието става бързо ", уточни още шефът на пожарната.
Поради спецификата на осведомителните системи е допустимо на някои телефони като заглавие на прозореца, където се пресъздават известията, да написа - " Сигнал от президента " / " Presidential alert ". Главен комисар Александър Джартов посочи, че сигналът няма връзка с президентската институция, а текстът е по американски стандарт заложен от производителите на операционните системи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР