Част от паркинга около Националния стадион в София става платенЕдна

...
Част от паркинга около Националния стадион в София става платенЕдна
Коментари Харесай

Част от паркинга около Националния стадион в София става платен

Част от паркинга към Националния стадион в София става заплатен
Една част от паркинга към Националния стадион „ Васил Левски “ става заплатен. Това разгласи заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Новата мярка ще засегне зоната от метростанцията до бранш А на стадиона, където следва да бъдат разчертани паркоместа, да се построи преграда и да се сложи автомат за заплащане на престоя.

„ Идеята, с която Общинският съвет взе това решение, е да се вкара ред в паркирането, с цел да се обезпечи достъп на жителите до парка “, аргументира се Стойнев. Теренът е възложен за ръководство на „ Пазари Запад “, защото през събота и неделя там се организира пазар за спортни артикули, който ще продължи да съществува, само че редом с него ще се появи и платена зона за паркиране.

Ще бъдат обрисувани към 100 паркоместа, директно ситуирани до бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “. Новата мярка би трябвало да проработи от 1 септември. Общата инвестиция е на стойност до 170 000 лв., а паркирането ще коства 1 лев за час, само че единствено при първите 4 часа. При по-дълъг престой таксата ще се усилва на 2 лв.. „ Няма да има пакетна цена, паркирането ще бъде почасово “, разясни Стойнев.

На този стадий зоната от паркинга на стадиона, която е откъм езерото Ариана, остава безвъзмездна, само че се водят диалози тя да бъде предоставена за ръководство на спортната база. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР