Част от отпадъците от акумулаторни батерии, открити вчера край Червен

...
Част от отпадъците от акумулаторни батерии, открити вчера край Червен
Коментари Харесай

Опасните отпадъци край Червен бряг били внос от Румъния и Словакия

Част от отпадъците от акумулаторни акумулатори, открити през вчерашния ден край Червен бряг, са импортирани от Словакия и Румъния, оповестяват от прокуратурата.

Припомняме, при вчерашния оглед в силажни ями на бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство бяха открити над 30 тона боклуци, част от които генерирани от комерсиално сдружение, благосъстоятелност на обвинените Атанас и Пламен Бобокови.

Първоначалните данни сочат, че отпадъците включват елементи от акумулаторни акумулатори , които по външни белези могат да се дефинират като рискови.
 Откриха рискови боклуци в землището в Червен бряг
Откриха рискови боклуци в землището в Червен бряг

Част от отпадъците били генерирани от комерсиално сдружение на Атанас и Пламен Бобокови

В региона бяха измерени ниски равнища на радиация, които съгласно специалисти не са рискови за здравето и околната среда.

Предполага се, че отпадъците са били загробени там преди 4-5 години. Според първичните данни те не подлежат на следваща преправка.

Такива боклуци, загробени в изкопни ями с дълбочина 3 метра, са открити и в землището на плевенското село Рупци. Предстои да се открият тяхното количество, генезис и наличие.

Разследването продължава. Ще продължат и дейностите на прокуратурата на територията на всички общини в страната, където има възможност да са нелегално загробени рискови боклуци.
 Прокуратурата се зае със загробения отпадък в Червен бряг
Прокуратурата се зае със загробения отпадък в Червен бряг

Районът е отцепен поради риск отпадъците да са радиоактивни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР