Част от Околовръстното шосе на София и изхода за Перник

...
Част от Околовръстното шосе на София и изхода за Перник
Коментари Харесай

Източната част на Околовръстното шосе в София и изходът за Перник ще бъдат ремонтирани

Част от Околовръстното шосе на София и изхода за Перник през кв. " Владая " ще бъдат ремонтирани. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след днешното съвещание на Министерския съвет, оповестява " Фокус ".

Той посочи, че ще се ремонтира източната част на Околовръстното шосе. Дейностите ще обзет правата сред бул. " Ботевградско шосе " и автомагистрала " Тракия ".

" Там има по три ленти за придвижване, с по една спешна. Участъкът е извънредно неприятен и тежък ", акцентира Нанков.

Министърът добави, че ще се ремонтира и изхода на София в посока Перник – от кв. " Княжево ", през Владая до пътния възел на автомагистрала " Люлин " преди Перник. По думите му там е планувана цялостна рехабилитация на пътя, създаване на светофари за реверсивно придвижване в пиковите часове. Предвиденто е вечер в посока Перник и заран в посока София да има по две ленти. Така щяло да се провежда придвижването и през петъците и неделите.

Нанков сподели още, че най-вероятно ще бъдат заделени пари и за ремонт на правата сред Варна и Златни пясъци. Той добави, че ще бъдат вложени средства и във всички останали пътни прави, предпочитано в Северна България, които имат неотложната потребност от ремонт.

Регионалният министър разгласи, че държавното управление е решило да отпусне спомагателни 100 млн. лева за ремонт на републиканските пътища в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР