Част от обществото е твърдо против използването на пиротехнически изделия

...
Част от обществото е твърдо против използването на пиротехнически изделия
Коментари Харесай

Забрана на пиратките поиска общински съветник от ВМРО

Част от обществото е твърдо срещу потреблението на пиротехнически произведения и желае продажбата им да бъде спряна. На това мнение е и общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.
Той съобщи пред Нова тв, че би трябвало да има промяна в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните субстанции, с цел да се спре всеобщата им продажба.
Пиратки се употребяват освен в новогодишната нощ, а и през останалите дни от годината. Преди дни група младежи взривиха социална тоалетна в градинката зад Баня Мадара.
" Три момчета хвърлиха бомбичка в тоалетната и тя се обърна. Сами си представяте какво е станало вътре. Законът за боеприпасите, оръжията и взривните субстанции е тотално сгрешен. Той би трябвало да бъде реформиран.
Подходът у нас е прекомерно демократичен. Всеки може да си закупи пиротехника, която се продава съвсем на всички места.Трябва да се вкарат рестрикции. Това е безумство. Освен това домашните любимци доста се опасяват ", сподели Карлос Контрера.
" По принцип законът дефинира, че деца под избрана възраст не могат да купуват пиратки. Бъдете сигурни, че това се съблюдава в магазините. Но те постоянно могат да изпратят по-възрастен и той да купи изделието. На този стадий не може да се ограничи продажбата на пиротехнически произведения.
Може единствено да ги използваме вярно, с цел да не стават произшествия. Има по-леки и по-тежки пиратки. Вторите в действителност могат да бъдат доста рискови. Не бива да използваме пиратки покрай блоковете, тъй като могат да влязат в нечий апартамент. Трябва да се отдалечим най-малко на 15 метра от входа ", изясни пиротехникът Светозар Христов.
Очаква се по-късно в четвъртък от " Пирогов " да дадат повече информация за това има ли потърпевши от пиротехника хора в новогодишната нощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР