Част от най-популярни спортни звезди на България ще поведат колоната

...
Част от най-популярни спортни звезди на България ще поведат колоната
Коментари Харесай

Спортни звезди повеждат в неделя велоколоната за по-чист въздух в София

Част от най-популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на обичайното Велошествие " София кара колело " тази неделя. Колоездачите ще потеглят тъкмо в 11 ч., а 5 минути по-късно ще започват и бегачите по маршрут от Народно заседание през Орлов мост около Перловската река до НДК и по-късно по бул. Витоша до входа на Южния парк. Там са планувани няколко занимателни игри, детски съревнования, доста въодушевление, а всеки финиширал ще получи специфична грамота за присъединяване си в тазгодишното издание.

Събитието се провежда от " София - Европейска столица на спорта ", Столична община и Центърът за градска подвижност. Сборният пункт ще бъде отворен тъкмо в 9.30 ч. пред Парламента с цел да може всеки участник да получи специфична фланелка с логото на Велошествието. Можете да украсите велосипедите и по-специално колелата на най-малките, с цел да са колоритни и празнично изглеждащи. Събитието ще се състои при съблюдаване на нужната отдалеченост и на здравните разпореждания.

Велошествието и кросовото тичане нямат спортен темперамент, а прекосяването по 4-километровия маршрут е за да се насочи обръщение за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица. " София - европейска столица на спорта " провежда събитието към този момент пета поредна година, дружно с още над 100 интензивности в календара, които имат за цел да дават повече благоприятни условия на софиянци и гостите на града за спорт и деен метод на живот.

Регистрация за Велошествието и кроса не е наложителна, а след 9.30 ч. при предпочитание ще можете да вземете фланелка. Маршрут, последни вести и всичко за идните в неделя интензивности можете да намерите в детайлности във специфичната Фейсбук страница на събитието.

На старта ще бъдат някои от най-известните спортни звезди на България. Отново с колоната ще потегли именитата Евгения Раданова, която с изключение на трите си медала от зимни олимпиади е и единствената българка взела участие и на зимна, и на лятна олимпиада със своя старт в колоезденето от Игрите в Атина 2004 година До нея ще бъде и младата й наследничка - състезателката по шорттрек Катрин Маноилова, спечелила два бронзови медала на олимпийските юношески игри в Лилепамер 2016 година

Пред Народното събрание с велосипед ще бъде и великият българин Йордан Йовчев, един от най-класните гимнастици в международната история за всички времена, спечелил 4 олимпийски медала. До него ще са трите надарени девойки - лица на " София - евростолица на спорта " през последните 3 години: Християна Тодорова, Александра Фейгин, Йоана Илиева, както и едно от златните български девойки - международната и европейска шампионка и носителка на бронзов орден в ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио 2016 година Ренета Камберова. На старт ще се застане и най-новата млада звезда на българския спорт - единствената ни медалистка от последната младежка олимпиада Мария Руневска. Талантливата хокеистка завоюва бронз със сборния отбор на приключилите през януари в Швейцария юношески олимпийски игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР