Част от най-големите световни фирми, произвеждащи обувки призовават американския президент

...
Част от най-големите световни фирми, произвеждащи обувки призовават американския президент
Коментари Харесай

Nike, Adidas и много други зоват Тръмп да прекрати търговската война с Китай

Част от най-големите международни компании, произвеждащи обувки приканват американския президент Доналд Тръмп да постави завършек на комерсиалната война на Съединени американски щати с Китай, предупреждавайки за " пагубния " резултат върху потребителите, оповестяват международните информационни организации.

В писмо, подписано от 173 компании, в това число от Nike и Adidas, те акцентират, че решението на американския държавен глава да увеличи вносните мита до 25% ще окаже несъразмерно въздействие върху работническата класа.

Те също по този начин предизвестяват, че по-високите данъци заплашват бъдещето на някои компании.

" Време е да се постави завършек на тази комерсиална война ", настояха компаниите.

Тръмп усили митата върху вноса на Китай в Съединени американски щати на стойност 200 милиарда $ от 10 на 25 % преди повече от седмица, откакто Вашингтон и Пекин не съумяха да реализират съглашение за търговията.

Китай отвърна с оповестяването на проекти за повишението на митата върху американски импорт на стойност от 60 милиарда $ от 1 юни.

Обувните компании, които са подписали писмото, в това число Clarks, Dr Martens и Converse, настояват, че до момента в който междинното американско мито за обувките е 11,3%, в някои случаи то може да доближи 67,5 %.

" Добавянето на 25% нарастване на налога в допълнение към тези мита би означавало, че някои работещи американски фамилии биха могли да заплащат съвсем 100% мито върху обувките си ", пишат фирмите.

След като увеличи митата по-рано този месец, Тръмп сподели на фирмите, че биха могли да понижат разноските, като изместят производството си в Съединени американски щати.

Производителите на обувки и търговците на дребно обаче показват, че до момента в който реалокират снабдяването си от Китай: " Обувките са доста капиталоемка промишленост, с години на обмисляне, нужни за взимане на решения за снабдяването, а фирмите не могат просто да реалокират заводи, с цел да се приспособят към тези промени. "

Вчера американските търговски камари в Китай разгласиха изследване на своите членове, което е открило, че малко над 40 % са се преместили или са обмисляли пренасяне на индустриални уреди отвън Китай поради митата.

Проучването на американските търговски камари в Китай и Шанхай откри, че една трета от интервюираните са отсрочили или отменили капиталовите си решения, с цел да се оправят с митата.

Неотдавнашната ескалация на комерсиалния спор, в това число по-строгите ограничавания върху китайския телекомуникационен колос Huawei, сътвориха нови терзания за бизнеса в Китай, акцентираха американските търговски камари в Китай.

Миналата седмица администрацията на Тръмп добави Huawei в своя " лист с юридически лица ", който не разрешава на компанията да придобива технологии от американски компании без позволение от държавното управление.

Говорейки пред Би Би Си, ръководителят на Американската комерсиална камара в Китай Тим Стратфорд съобщи, че нейните членове са имали " същински опасения " по отношение на последствията от дейностите на Съединени американски щати против Huawei.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР