Част от наскоро освободените от афганистанското правителство затворници талибани, чието

...
Част от наскоро освободените от афганистанското правителство затворници талибани, чието
Коментари Харесай

Освободени затворници талибани се връщат на бойното поле

Част от неотдавна освободените от афганистанското държавно управление пандизчии талибани, чието освобождение бе изискване за започването на договарянията сред афганистанските управляващи и екстремистката формация, се завръщат на бойното поле. Това съобщи ръководителят на афганистанския Висш съвет за национално помиряване Абдула Абдула, представен от Българска телеграфна агенция.

Служителят съобщи това по време на видеоконферентна среща на американския Съвет за интернационалните връзки.

"Със сигурност знам, че някои са се върнали на бойното поле, което е нарушаване на подписаното от тях съглашение ", сподели Абдула, имайки поради подписаното на 29 февруари съглашение сред талибаните и Съединени американски щати.

Въз основа на съглашението Кабул освободи повече от 5000 пандизчии талибани, в това число някои от най-опасните екстремисти, които са виновни за огромни атентати. В подмяна талибаните освободиха 1000 пандизчии от държавните сили за сигурност. Размяната проправи пътя за мирни договаряния сред афганистанското държавно управление и талибаните.

Двете страни започнаха диалозите на 12 септември, по време на които за първи път разискват разпоредбите и механизмите на договарянията. Заедно с това съглашението ще докара до последователно евакуиране на всички непознати сили от Афганистан в границите на 14 месеца. Но Абдула сподели, че равнището на принуждение в страната остава високо.

"За страдание към този момент равнището на насилието е доста високо до степен, която е неприемлива за хората ", сподели служителят и добави: "Повтарям апела си към самите талибани и към всички сътрудници, които имат някакво въздействие над талибаните да окажат напън в тази тенденция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР