Част от мотивацията на хората на днешния протест пред Министерски

...
Част от мотивацията на хората на днешния протест пред Министерски
Коментари Харесай

КНСБ готови за нов протест при неспазване на обещанието за вдигане на заплатите на здравните специалисти

Част от мотивацията на хората на днешния митинг пред Министерски съвет беше неразборията към отпуснатите по-рано тази година средства за нарастване на заплатите на медицинските експерти. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. Очакваме от министъра на опазването на здравето да разгласи обществено, болница по болница, къде са отишли парите, добави той.

Синдикалистът разяснява и постигнатата през днешния ден сделка на среща на здравния министър Кирил Ананиев, управлението на КНСБ и на Българската асоциация на експертите по здравни грижи с вицепремиера Томислав Дончев в проектобюджета за следващата година да бъдат отпуснати спомагателни 200 млн. лв. за лечебните заведения.

Ще настояваме да е ясно написано какъв брой от тези пари отиват за лекарите и медицинските сестри, уточни президентът на КНСБ.

След две седмици ще е ясно дали тези пари ще ги има, при сключването на Националния рамков контракт. Ако ги няма, още веднъж излизаме на митинг, акцентира Димитров.

Ако тези пари дойдат, 3/4 от тях ще отидат за заплати, означи той.

Нерешена остава борбата за учебното и детското опазване на здравето, добави синдикалистът. За нарастване на заплатите там трябват 15 млн. лв., само че към този момент министърт споделя "не ". Ние ще застанем зад настояванията на работещите и в този бранш на опазването на здравето, съобщи президентът на КНСБ.

Димитров заяви, че от КНСБ дружно с сътрудниците си от КТ "Подкрепа " ще упорстват и за действително отчитане и възнаграждение на изключителния и на нощния труд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР