Част от младежите, изпратени от Путин в Украйна, отказват да

...
Част от младежите, изпратени от Путин в Украйна, отказват да
Коментари Харесай

GCHQ: Руските войници, изпратени в Украйна, отказват да изпълняват команди и саботират оборудването си

Част от младежите, изпратени от Путин в Украйна, отхвърлят да извършват командите на своите началници и даже се пробват да саботират военната техника. Освен това те по простъпка са свалили и един от своите самолети. Това съобщи през днешния ден Джереми Флеминг, шефът на Щаба за държавни връзки (GCHQ), част от английското разузнаване, в тирада пред Австралийския народен университет в Канбера.

„ Путин извънредно неправилно реши обстановката “, сподели Флеминг в изказването си. И иронията е, че в този момент той има тъкмо това, което искаше да избегне - мощния национализъм в Украйна, едно НАТО, което е по-сплотено от всеки път, и световна коалиция от народи, които осъждат дейностите му, разяснява още той, представен от настоящо.ком.

Руският президент се пробва да извърши проекта си, само че се проваля. И неговият проект Б е още по-голямо безчовечие против цивилни и градове, продължи Джереми Флеминг. По думите му, Путин е подценил силата на световната коалиция от страни, които се сплотиха против дейностите му, подценил е и икономическите последствия от режима на глобите. Същевременно " Путин надцени качествата на своите военни, с цел да си обезпечи бърза победа ", прибавя Флеминг.

" Това се трансформира в негова персонална война, чиято цена се заплаща от почтените хора в Украйна и от ден на ден от елементарните руснаци ", съобщи Флеминг.

Той добави и че съгласно данните на английското разузнаване съветниците на Путин се опасяват да му кажат истината за войната.

Въпреки че за 38 дни от началото на войната в Украйна е рано да се вършат капитални заключения, шефът на GCHQ очерта една от най-значимите последствия от тази рецесия - хибридната война.

Държавните медии в Русия по всякакъв начин се пробват да прикрият претекстовете на Кремъл и да оправдаят военните дейности. Разпространяването на дезинформация, сеенето на съмнение в доказателствата и стремежът да се скрие същинската картина на протичащото се в самата Русия са показателни. Путин наложи жесток надзор над медиите и достъпа до интернет.

По думите му военната акция на Путин е белязана с невисок морал измежду бойците, логистични провали и огромен брой съветски жертви. Тяхното командване е в безпорядък. " Виждаме по какъв начин Путин лъже личния си народ в опит да скрие военната непросветеност ", сподели Флеминг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР