Част от мерките много бързо ще стигнат до крайния потребител.

...
Част от мерките много бързо ще стигнат до крайния потребител.
Коментари Харесай

Икономист: Голяма част от мерките на управляващите ще стигнат бързо до крайните потребители

Част от ограниченията доста бързо ще стигнат до крайния консуматор. Като образец мога да дам пенсионерите, които незабавно ще се възползват от тези 50 лв.. Със сигурност обаче би трябвало да се ускорят процесите със обществените и икономическите ограничения. Антикризисните ограничения би трябвало да се случват в този момент, по време на рецесията, а не след една година.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ икономистът Георги Ангелов, който разяснява показаните през вчерашния ден от държавното управление социално-икономически за над един милиард лв. за справяне с рецесията подбудена от ковид.

Премиерът Борисов: Само нашата отговорност ни задържа във властта

"Средствата от ограниченията би трябвало да отидат за отваряне на нови работни места и предприятия. Мерките не би трябвало да бъдат за консервиране, както беше с мярката 60/40 - даваха се пари на затворени предприятия, с цел да не уволняват служащи. Сега би трябвало да се подтикват вложенията. Всеки, който отвори нови работни места, би трябвало да получава средства и поддръжка. Бюджетът за първите шест месеца на годината е на остатък и продължаваме да трупаме мазнинки. Всичко е въпрос на баланс. Не би трябвало да има нито огромен остатък, нито огромен недостиг. Излишъкът би трябвало да се изразходва премерено. Ако всичко върви наред, още есента ще можем да се възползваме от средствата от Европа ", предвижда Ангелов.

Пенсионерите ще получават по 50 лева към пенсиите за три месеца

Заедно с него посетител беше и икономистът Георги Вулджев. "Аз не разбирам по какъв начин даването на 50 лв. за пенсионерите е антикризисна мярка. Пенсиите не са намалявани и пенсионерите не са потърпевши от рецесията. За мен тези 50 лв. са по-скоро предизборна мярка. Със сигурност би трябвало промяна на пенсионната система и нарастване на пенсиите, само че тези 50 лв. не са антикризисна мярка. Част от обществените неточности и икономическите ограничения също са неверни съгласно мен. Трябва да се акцентира на вложенията, а не в ограничения за разпределяне на пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР