Част от изравнителните сметки за изразходена топлоенергия на столичните абонати

...
Част от изравнителните сметки за изразходена топлоенергия на столичните абонати
Коментари Харесай

Раздават изравнителните сметки за парно в София от 1 до 5 юли

Част от изравнителните сметки за изразходена топлоенергия на столичните клиенти ще бъдат раздадени в интервала 1-5 юли. Сметките, които ще получат софиянци, са направени според условията на Наредба 16-334 за топлоснабдяването съгласно двете промени в цените на топлоенергията от 1 юли 2016 година и 7 април 2017 година Всички клиенти на Нелбо компанията могат да ревизират сметките си онлайн.

След преизчисленията, тази година 49% от клиентите на Нелбо са с по-ниски сметки от сумите, които са им били фактурирани през зимата. 49% от софиянци ще имат да доплащат, а 2% са платили това, което са консумирали. 29% ще доплащат суми сред 10 и 50 лева, 22% - сред 51 и 100 лева и 12% сред 101 и 150 лева

Между 193,88 лева (за едностаен) и 304,64 лева (за тристаен апарт.) е била междинната сметка в София за прилагане на топла вода за изравнителния годишен интервал (12 месеца), съгласно предварителния резултат на пресмятане на сметките.

"През актуалната година се вижда растеж на употребената топлоенергия в множеството здания, по отношение на предходния сезон. Това демонстрира, че хората връщат своето доверие към отоплението с парно, което, макар увеличените цени, остава най-евтиният вид за качествена топлота в дома. ", съобщи Боряна Колева, изпълнителен шеф на Нелбо ЕАД. Чрез отчитане на месечна база клиентите заобикалят годишна изравнителна сметка и всеки месец заплащат това, което са консумирали за отопление и топла вода.
Процентът на неотворили клиенти остава под 2% от общия брой като по този начин се резервира ниския % от миналогодишната акция. Тези клиенти ще получат сметки на цялостна мощ, като според последните промени в наредбата, им е начислена топла вода до 280 л. на денонощие на жител. Подобни начисления се вършат и на хора, чиито водомери не са изрядни (стари/без пломба/с щета и т.н.).

В интервала 5 юли до 4 август, когато тече и законовия едномесечен период за рекламации, офисът на Нелбо на бул. "Дондуков " 82 в София ще работи с удължено работно време – от 8:00 до 18:30 ч. През август топлофикационното сдружение ще фактурира сумите от изравнението към клиентите. До края на септември 2017 година столичните клиенти имат право да изискат самостоятелен доклад против възнаграждение, в случай че не са регистрирани досега. С тази дата изтичат всички периоди за рекламации по направените изравнителни сметки за интервала май 2016 - април 2017 и компанията няма право да прави корекции по тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР