Част от хората са на мнение, че поставянето на прословутите

...
Част от хората са на мнение, че поставянето на прословутите
Коментари Харесай

Мъск изпусна поредния краен срок... с две-три, може би повече години

Част от хората са на мнение, че слагането на прословутите към този момент нереалистични периоди се прави, с цел да се вдигне шумотевица към плановете на компанията. Какво става, когато тези обещания не бъдат спазени? Нищо. Мъск постоянно има извинението, че той префасонира радикално остарялата към този момент промишленост – нещо, което не може да му се отхвърли, а това е сложна задача.

Една от тематиките, по които Илон Мъск бе изключително сигурен, бе самостоятелната технология в колите. В края на 2015 година той съобщи, че няма да минат и две години и колите ще станат изцяло самостоятелни. Но ето ни в края на 2017 година и тази технология не наподобява да е подготвена за серийно приложение. Не единствено това, само че ще би трябвало да минат най-малко още няколко години, преди някой да се осмели да я стартира в сериен автомобил.

Но освен това предугаждане бе комплицирано от Мъск, когато стане дума за самостоятелност. Може да кажете, че това е било единствено предугаждане, по тази причина не би следвало да се отрази зле на компанията, а по-скоро на качествата на Мъск да заработва като предсказател на бъдещето. Да подсещаме ли датите за кацане на Марс и завладяването ни от роботи?

Но Мъск не гледаше в бъдещето, той обещаваше. Обеща, че в края на тази година автомобил Tesla (без да прецизира какъв точно) ще извърши пътешестване от „ бряг до бряг” (от Източното до Западното крайбрежие на САЩ), без лидер да слага ръцете си върху кормилото.

Това, което Илон не съумя да планува, бе раздялата на неговата Tesla с Mobileye предходната година, след което на процедура новините за Autopilot съвсем секнаха. Причината бе, че трябваше да бъде пренаписан софтуерът за Autopilot 2, което се оказа много по-трудно от предстоящото.

Вероятно Мъск реши да стартира Semi и Roadster II, с цел да отвлече вниманието (а и да събере малко кеш) на хората от това му предсказване, което и сработи в известна степен.

Сега обаче излиза наяве, че по време на конференция на Neural Information Processing Systems, гадателят на бъдещето е отсрочил изцяло самостоятелните коли (Ниво 5) с още 2 години. На тази конференция Мъск декларира, че година след тази дата (т.е. 2021 г.) самостоятелните коли ще се по-добри водачи от хората.

Tesla остава вярна на решението си да реализира цялостна самостоятелност с помощта единствено на видео камери, радари и ултразвукови датчици, въпреки промишлеността да залага на LIDAR.

Преди време Мъск съобщи, че неговите коли, създадени още през 2016 година, разполагат с хардуера, с цел да реализиран цялостна самостоятелност. Липсва им единствено софтуера. Е, притежателите им ще би трябвало да почакат още най-малко 2 години, само че персоналното ми съмнение е, че ще почакат много повече от това за нещо, за което са си платили през 2016. Но тази скица те към този момент познават добре: да плащаш за нещо, което ще получиш в бъдеще несигурно.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Забраната на мотори с вътрешно горене в Калифорния се възнамерява за 2040 година

Всичко, което би трябвало да знаете за бруталния McLaren Senna

Volvo XC40 води, а не следва (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР