Част от град Северодонецк в Източна Украйна вече се контролира

...
Част от град Северодонецк в Източна Украйна вече се контролира
Коментари Харесай

Част от Северодонецк е "контролирана" от Русия, а войските "се придвижват към центъра", твърди украински военен представител

Част от град Северодонецк в Източна Украйна " към този момент се управлява от съветската войска ", а съветските войски " последователно се придвижват към центъра на Северодонецк ", съобщи във вторник Серхий Хайдай, началник на военната администрация на Луганска област, съобщи CNN.

Но Хайдай отхвърля съветските известия, че са завладяли целия град.

" Ситуацията е извънредно комплицирана ", споделя Хайдей.

" За страдание, част от град Северодонецк към този момент се управлява от съветската войска. Преди няколко дни те [руснаците] оповестиха, че към този момент са завладяли целия град. Това не е по този начин, в града има наши момчета. Руснаците не могат да се движат свободно. "

 

В град Северодонецк остават към 15 000 цивилни жители, съобщи Хайдей, а евакуацията е " спряна заради заплаха " Те могат да доставят филантропични артикули единствено до околните Лисичанск и Хирское на юг.

 

 

" Хиляди хора, които са останали в града, се опасяват от възмездие или кръвопролитие без причина ", споделя Хайдай и прибавя, че видеоклиповете, в които локалните поданици приветстват съветските войски, са " инсценировки ".

Военният чиновник съобщи, че руснаците " възнамеряват военна интервенция за пречистване на региона към Северодонецк ", като " ще бъде пуснат батальон, който ще отиде в близките села ", въоръжен с тежки огнехвъргачки, с цел да " изгори нашите военни дружно с цивилното население ".

" На тях просто не им пука ", споделя той.

В близкия Лисичанск: двама души са убити и трима са ранени, сподели Хайдей, само че " не знаем какъв брой цивилни са убити " в Северодонецк, откогато съветските войски започнаха да навлизат в града преди два дни.

 

 

 Снимка: Агенция Франс Прес

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР