Част от големите звезди на полската атлетика в момента са

...
Част от големите звезди на полската атлетика в момента са
Коментари Харесай

Полските звезди ще участват на мемориала в памет на Ирена Шевинска

Част от огромните звезди на полската атлетика сега са удостоверили присъединяване на мемориалния шампионат “Ирена Шевинска”, който ще се организира в Бидгошч на 12 юни. На старт в бягането на 400 метра при дамите ще застане европейската шампионка Жустина Свиети-Ерсетик. Именно стадионът в Бидгошч ще одобри тазгодишното издание на Европейското отборно състезание от Суперлигата - на 11 и 12 август.

“Ирена Шениска ни е давала толкоз доста страхотни страсти. Искам да благодаря на Януш Шевински (б.а. брачен партньор на Ирена Шевинска) за разрешението да организираме този мемориал в Бидгошч. Хубаво е, че имаме опция да си спомняме за Ирена. Мемориалът ще бъде също и тест преди Европейското отборно първенство”, сподели президентът на локалната атлетическа федерация Хенрик Олжевски.

Шевинска е една от най-великите полски атлетки за всички времена. През годините тя е спечелила седем олимпийски медала при появяването си на пет форума под петте преплетени кръга. Тя е единствената атлетка в историята (при мъжете и жените), която е била международна рекордьорка на 100, 200 и 400 метра. През 1976 година Шевинска слага международен връх на 400 метра от 49.75 секунди точно в Бидгошч, а през 2005 година е оповестена за почетен жител на този град.

“Ирена беше свъзрзвана с този град, тъй че съм горделив, че мемориалът на нейно име ще бъде в Бидгошч”, сподели брачният партньор на великата атлетка Януш Шевински.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР