Част от гласуванията по пакет Мобилност“ са в разрез с

...
Част от гласуванията по пакет Мобилност“ са в разрез с
Коментари Харесай

Андрей Новаков:Част от гласуванията по пакет „Мобилност“ са против правилата

Част от гласуванията по пакет „ Мобилност “ са в прорез с процедурните правила. Това сподели за Радио „ Фокус “ евродепутатът Андрей Новаков. Той изясни, че около законодателните промени има нарушавания, които за последните 10 години са казус в Европейския парламент.
„ Едно от гласуванията в Комисията по превоз мина без текстовете да са преведени на всички езици или най-малко на български и румънски. Внесохме публично искане текстовете да бъдат преведени, в случай, че бяха изпратени към Бъдни вечер, с цел да не можем да се срещнем с тях. Разбира се, поради препускането пакетът да бъде признат, те не бяха преведени и ръководителят на комисията по превоз сподели: „ Не ме интересува, не ми го пробутвайте това с разпоредбите “. Това е реалност. Това са думите, това е откъс, който тя сподели. След това, когато обжалвахме това, което се случи в комисията по превоз и отидохме на гласоподаване в пленарна зала, ние внесохме няколко стотин ремонти, общо бяха хиляди и те в безусловно нарушаване бяха гласувани за двайсетина минути ан блок ”, добави евродепутатът.
Андрей Новаков сподели още, че поправките са били гласувани накуп в границите на 20 минути, тъй като идват от България и са срещу пакета. Той добави, че Европейската комисия не е направила оценка на въздействието за това, какво ще се случи, в случай че се ограничи придвижването на български и румънски тирове в Централна Европа и по какъв начин ще се отрази на стопанската система на страните.
По-рано във вторник транспортната комисия на Европейския парламент даде зелена светлина за договаряния по пакет " Мобилност " със Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия. От тук нататък следва междуинституционален спор, като главната упоритост остава да бъде открит компромисен вид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР