Част от футболните клубове в България ще фалират заради проблемите

...
Част от футболните клубове в България ще фалират заради проблемите
Коментари Харесай

Фалити на клубове у нас заради Божков

Част от футболните клубове в България ще банкрутират поради проблемите на Васил Божков с страната, а също по този начин ще пострадат и от рецесията с ковид, предвижда финансистът Нено Ненов. Според него това се дължи на обстоятелството, че 90% от тимовете са финансирани от хазартни компании, които не действат сега и по този начин ще бъде ударено приходното звено. От началото на годината страната лиши лотарийния бизнес на Божков, а предходната седмица взе краткотрайно лиценза и на букмейкъра " Еврофутбол ".

" Такава рецесия, която не знаем какъв брой дълго ще продължи, ще се отрази отрицателно на равнищата на възнаграждение. Такива, каквито познавахме до момента. По мое мнение ще има внезапен спад в заплатите и ще се върнем към равнища на възнаграждение отпреди 2009 година ", разяснява пред БНР Ненов.

" Не желая да съм песимист, само че редица от клубовете ще преустановят активност и част от тях ще се наложи да се преструктурират под една или друга форма. Не изключвам и опцията доста професионални клубове да стартират от аматьорско равнище ", добави Ненов.

Голяма част от разноските на клубовете в България са свързани със заплатите на играчите, а едвам 5% от приходите идват от продажба на билети и абонаментни карти. На пазара на този стадий остава " Efbet ", който налива по 25 млн. лева общо за спорт годишно, само че не е ясно до каква степен рецесията с ковид ще се отрази и на букмейкъра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР