Част от фасада на сграда рухна върху тротоара в центъра

...
Част от фасада на сграда рухна върху тротоара в центъра
Коментари Харесай

Безопасна ли е сградата, част от която рухна в столицата?

Част от фасада на постройка рухна върху тротоара в центъра на София. Сградата е в развой на разрушение от месец, само че в четвъртък следеното срутване е излязло отвън надзор, съобщи Нова ТВ.

Инцидентът е станал към 11:00 часа на ъгъла на оживените улици „ Оборище” и „ Асен Златаров”. На видео, оповестено в обществените мрежи, се вижда по какъв начин екскаватор бута страничната стена и оттова повлича и тази откъм улица „ Асен Златаров”. За благополучие при случая няма потърпевши, а от регион „ Оборище” са съставили акт за административно нарушаване на компанията, която дава отговор за разрушителните действия. Оказва се, че проблем със събарянето на постройката имат и живеещите в съседство, които споделят, че обектът не е добре обезопасен от всички страни.

„ На мястото имаше две здания. Едната я премахнахме, в този момент събаряме другата. При събарянето ѝ нямаше придвижване и пешеходци. Режимът беше пресечен за няколко минути, в които траеше събарянето. Имаше 14 души, които бяха ситуирани по цялата улица. На всеки вход имаше и наш служител”, съобщи представител на компанията, която дава отговор за разрушителните действия.

„ От клипа се вижда по какъв начин хората бягат от това, което се случва. Истинският проблем е, че бягат и част от строителите. Нещо повече – по този начин ли се стопира придвижването? Едни хора излизат и стартират да махат?”, разяснява един от живеещите в региона.

„ Има публично позволение за тази активност. Още преди да стартира, притежателят съобщи желание за срутване на постройката. Има разпореден всекидневен надзор от страна на Общината, сътрудниците са идвали”, сподели Николай Александров - кмет на регион „ Оборище”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР