„Част от ефекта с гражданството на Кирил Петков е консумирана

...
„Част от ефекта с гражданството на Кирил Петков е консумирана
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Вотът 2 в 1 и новият политически субект помагат за по-висока избирателна активност

„ Част от резултата с поданството на Кирил Петков е употребявана авансово. Какъв електорален резултат ще има, мъчно е да се дефинира. От значение е това, че „ Продължаваме промяната “ влязоха в акцията с морална рекламация. Развръзката на проблема нанася удар върху тази рекламация. Трудно е да зададеш висок аршин на морална рекламация в политиката и да я удържаш в дълготраен проект. Не тъй като си аморален човек, а тъй като някои събития и твои дейности могат да бъдат прочетени от доста хора като аморални “, разяснява още той.

Според него проблем на Румен Радев не е указът за назначението на Кирил Петков, тъй като „ в случай че президентът има същински съперник, то това са цената на тока, инфлацията, повишението на цените, ограниченията по отношение на COVID-19 “.

„ Не считам, че Анастас Герджиков може да завоюва президентските избори, само че считам, че Румен Радев може да ги загуби. Разликата е качествена... На Радев му е незадоволителна единствено поддръжката на Българска социалистическа партия, с цел да завоюва. На него ще му трябват повече от 1 млн. гласа. При него има капацитет за отлив на гласове “, добави Ганев.

„ Не мисля, че ще има прилив или отлив от която и да е партия. В момента разделяне „ ръководещи “ и „ съпротива “ няма при парламентарните избори. Такова разделяне има при президентските, защото Радев е субектът на властта сега... Радикалната позиция на „ Възраждане “ по отношение на COVID-19 може да им донесе бонус и те да приближат бариерата от 4% “, сподели още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР