Част от безплатния паркинг пред Националния стадион Васил Левски ще

...
Част от безплатния паркинг пред Националния стадион Васил Левски ще
Коментари Харесай

Част от паркинга пред Националния стадион Васил Левски става платена

Част от безплатния паркинг пред Националния стадион " Васил Левски " ще бъде затворен за ремонт от понеделник. Паркирането от метростанцията наоколо до стадиона до Сектор А ще бъде неразрешено до края на август. От първи септември паркингът ще проработи, само че местата ще са по-малко и престоят ще се заплаща.


Най-големият безвъзмезден паркинг в центъра на София се употребява от доста хора, които живеят или работят в региона. Участъкът от метростанция Васил Левски до Сектор А към този момент ще се стопанисва от " Пазари-Запад " и Столичната община.
Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Предстои да се разчертаят паркоместата, да се построи преграда, да се сложи автомат за заплащане на престоя.
От " Пазари-Запад " приканват хората бързо да реалокират колите си, тъй като ремонтът стартира в понеделник рано сутринта. От първи септември паркирането в региона ще коства по 1 лев за първите 4 часа, а за всеки идващ час ще се заплащат по 2 лв..
Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Идеята, с която Общинският съвет взе това решение, е да се понижат паркоместата и да се вкара ред в паркирането, с цел да може да се обезпечи достъп на жителите към парка.
Паркоместата ще бъдат към 100, част от тях ще са за хора с увреждания. Не единствено водачите, само че и пешеходци не са удовлетворени от проектите на общината.
Рени Тодорова: Трябва сигурно да има безвъзмезден паркинг, където хората да могат да паркират, тъй като това не е ок. Те още малко по тротоарите ще почнат да паркират. Просто няма къде.
През почивните дни част от паркоместата ще могат да се употребяват от търговците на спортни артикули, които от години работят в региона. Новите правила ще ги задължат да заплащат по 12 лв. дневно. З в този момент пакрингът към езерото " Ариана " от другата страна на Националния стадион остава безвъзмезден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР