Част от бългрите, които повече от денонощие бяха блокирани на

...
Част от бългрите, които повече от денонощие бяха блокирани на
Коментари Харесай

Част от блокираните на летището във Франкфурт българи ще влязат в Германия

Част от бългрите, които повече от денонощие бяха блокирани на летището във Франкфурт, ще влязат в Германия.

Останалите се връщат в България, оповестиха от Федералната полиция.

Гергана прекарва цяла нощ на летището във Франкфурт. Пристига в Германия, с цел да стартира работа, само че не я пускат.
Втори ден група българи е блокирана на летище във Франкфурт поради COVID-19 Властите в Германия твърдо отхвърлят да ги пуснат на територията на страната
„ Никой не дава отговор – единствено с ръката вършат един жест – махни се. И те държат на разстояние един-два метра. Ние сме в един кулоар, по който минават всички пасажери, които отиват към изходите “, споделя тя.

Заради ковид в страната са въведени изключителни ограничения и хора без местопребиваване не се позволяват.
112 са към този момент случаите на ковид у нас От обработените 56 проби са излезли новите случаи
Освен Гергана, на летището са спрени още няколко българи. Малко след обяд граничните управляващи позволяват шестима от строителни служащи, откакто ревизират договорите им с компанията, за която ще работят.

На останалите е подредено да се качат на самолета за България.

От Министерството на външните работи обясниха за bTV:

„ Случаите са разнообразни. Единият е желал да посети другари, само че няма адресна регистрация тук. Имайки поради обстановката и повишените ограничения няма право на влизане за момента в страната. Вторият случай е еднакъв. Третото лице идва при сестра си, с цел да оказва помощ за детето ѝ, само че още веднъж няма местопребиваване в Германия. За четвърта жена са получили уверение, че живее в Германия, само че за момента го ревизират. И шестима сторителни служащи, които за пръв път идват в Германия, нямат в тях обаче договорите с компанията, за която ще работят. Федералната полиция е в контакт с компанията и в случай че компанията даде договорите, ще могат да влязат в страната “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР