Часовникова кула, висока 15 метра, иска да изгради предприемач в

...
Часовникова кула, висока 15 метра, иска да изгради предприемач в
Коментари Харесай

Ливнец иска да дари на Асеновград кула с часовник

Часовникова кула, висока 15 метра, желае да построи бизнесмен в Асеновград. Абдул Хассун, който е един от четиримата почетни жители на града за 2020 година, предложи на локалното управление да подари постамента. Проектът е планува кулата да бъде построена с бездънен пиедестал по този начин, че да устоя на трусове от висока степен, само че в това време да не пречи на видимостта на водачите. Хассун уточни, че цялостният план може да бъде подготвен до месец и половина, а осъществяването ще се реализира в границите на към 3 месеца от пускане на работата.

Планирано е часовниковата кула да бъде сложена на първото кръгово кръстовище при влизане в Асеновград от посока Пловдив, ситуирано до някогашния ресторант " Тихият ъгъл ". Бизнесменът поема и озеленяването към постамента – в цялото кръгово кръстовище. Поддръжката на оборудването за първите 2 години също ще се реализира от неговата организация. Часовникът ще бъде " захванат " от два стълба, като сред тях ще има разстояние, за, първо, по-добра резистентност и второ - видимост за пътното платно. Подстъпът от асфалта до началото на озеленената повърхност ще бъде 90 сантиметра. Цялото оборудване ще бъде направено предприятието на Абдул Хассун. Кулата ще е стоманена от вътрешната страна и облепена с камък извън. Във вътрешната си част оборудването ще има стълба, посредством която да се обезпечи достъп за поддръжката на кварцовия часовник, чието лице е ориентирано към Пловдив.

" Идеята е той да демонстрира, че времето е най-ценно от всичко и никой не може да го има или управлява. В живота си човек би трябвало да прави добрини. Да посади дърво - да остави завещание след себе си ", сподели предприемачът. Ангажиментът на община Асеновград в тази ситуация ще бъде единствено да спомага за осъществяване на нужните процедури, защото пътят, на който ще бъде сложена часовниковата кула е републикански, благосъстоятелност на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Припомняме, че Абдул Хассун подари 100 000 лв. при започване на епидемията от новия ковид COVID-19, с които се подкрепя закупуване оборудването в новоизграденото профилирано поделение в МБАЛ – Асеновград. На празника на града той дружно с още 4-ма души бе разгласен за " Почетен жител " на града. Местният бизнесмен е роден в Ливан, само че повече от 20 години живее и развива бизнеса си в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР