Часовникова кула, сцена на открито и зелена зона, изграждат на

...
Часовникова кула, сцена на открито и зелена зона, изграждат на
Коментари Харесай

Часовникова кула и сцена на открито, изграждат на площада в Асеновград

Часовникова кула, сцена навън и зелена зона, построяват на площада в община Асеновград. Проектът е на стойност 4 300 000 лв. с Данък добавена стойност и се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Ремонтните действия ще обзет 3-те равнища на площад „ Академик Николай Хайтов “. А точно: пространството пред Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “; пространството сред постройките на общината и районно управление (на МВР) – Асеновград; пространството сред някогашния Търговски център и паркинга против него.
Финансовата стойност на строително-монтажните работи (СМР) е в размер на малко над 4 090 000 лв.. Около 41 600 лв. ще са разноските за авторски контрол, близо 70 000 лв. ще бъдат изхарчени за строителен контрол, почти 10 000 лв. ще коства въвеждане на обекта в употреба, малко над 25 000 лв. ще костват публичността и визуализацията, а 6 000 лв. ще са разноските за одит (стойностите са с ДДС).
СМР включват цялостна замяна на настилката пред Градска библиотека, като ще бъдат построени и зелени площи. На второ площадно равнище пък, чиято структура я корозирала и носимоспособността е понижена, се планува изцяло унищожаване на плочата и полагане на нова настилка. Там ще бъдат издигнати непрекъсната сцена навън, дребна съблекалня за участващите в спектаклите и концертите, както и електрозахранване и връзки. Площадното равнище ще бъде повдигнато с 60 сантиметра, като ще се построи амфитеатрално разположение с пейки.
Ще се отстранен стълбите, водещи до някогашния Търговски център и ще бъде направена 6-метрова кула с часовник. По време на ремонтните действия ще бъде направени метаморфоза на влизането в постройката на община Асеновград, като евентуално за задачата ще се употребява актуалният длъжностен вход. Предвиден е асансьор за мъчно преносими хора - от първо към трето площадно равнище, както и рампи - от първо към второ и от второ към трето площадни равнища. Проектът ще се извършва на един стадий, а срокът за осъществяване е 2 години.
Вероятно тази година няма да стартира практическата ремонтна работа , защото процедурите писмено се проточват дълго време, само че се надяваме при удобни метеорологични условия след избора на реализатор да започват най-малко демонтажните действия “, сподели пред медии заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР