Часовникът винаги е бил необходим аксесоар за всеки човек. Той

...
Часовникът винаги е бил необходим аксесоар за всеки човек. Той
Коментари Харесай

Смарт часовници срещу часовници за планинари – кое да изберем?

Часовникът постоянно е бил нужен аксесоар за всеки човек. Той е едно от най-древните човешки изобретения като първоначално е служел само за отчитане и проявление на времето.

Смарт часовниците, които станаха изключително известни през последните години, прибавят към това главно предопределение голям брой функционалности, които са нужни на актуалния човек. Днес те са свързани с мобилния ни телефон, посредством тях можем да водим преписка по имейл, да наблюдаваме телесните си индикатори и да отчитаме физическата си интензивност.

Умните часовници през днешния ден са по едно и също време музикални плейъри, фитнес тракъри, а някои модели даже имат съвсем всички благоприятни условия на смарт телефоните.

Можем ли обаче да разчитаме на тях в сложни обстановки и издръжливи ли са смарт часовниците на естествени стихии, на рухване от високо или на дълготрайно време без зареждане? Има часовници, които не оферират смарт функционалности, само че с тях можете да преминете през всевъзможни обстановки като хвърчене, гмуркане или нанагорнище на планина.

Предимства на часовниците за планинари

Такъв е да вземем за пример часовникът Victorinox I.N.O.X., който е част от именития бранд, доставящ джобни ножове на швейцарската войска. Устройството се отличава с водоустойчивост до двеста метра, което го прави уместно както за гмуркане, по този начин и за акваланг.

Друг образец за джаджа, която ще ви бъде потребна, когато сте измежду природата е часовникът Suunto Core. Той е оборудван с термометър, компас и даже барометричен висотомер и разрешава следване на авансово заложена посока. Програмиран е да предизвестява за внезапна смяна в налягането, каквато има тъкмо преди стихия, което го прави изключително подобаващ за планинари.

Suunto 9 Baro е един от последните модели на известната финландска компания за водолазно обслужване. Часовникът е оборудван с барометър, който ще следи курса ви, до момента в който се изкачвате в планината. Той тежи едвам 86 грама и е херметичен до 100 метра под водата. Може да се свързва със смарт телефон, а също така софтуерът му разрешава практикуването му на цели осемдесет типа спорт.

Предимства на смарт часовниците

За някои, покупката на тази интелигентна джаджа може да бъде непотребна, до момента в който за други е аксесоар, без който всекидневието е немислимо. Още първоначално посочихме едно от главните преимущества на смарт часовника – вместо непрекъснато да изваждате телефона си, той ще ви демонстрира всичко, което имате потребност да знаете като пропуснати позвънявания, получени имейли и известия, известия от обществените мрежи и други, единствено с един взор към китката на ръката ви.

Смарт часовникът улеснява притежателя си и с опцията да бъдат конфигурирани разнообразни типове приложения – за гледане на видео клипове, за качване на музика или за осъществяване на безконтактни заплащания. Ако моделът има опция за слагане на сим карта, можете даже да водите диалози и да имате интернет на всички места.

Спортуващите могат да наблюдават редица фитнес индикатори, като изминато разстояние, изгорени калории, пулс и качество на съня. Модерните часовници разпознават типа на интензивността (плуване, колоездене, тичане, спортно вървене и други) и дават допустимо най-адекватните данни за типа подготовка.

В умозаключение ще отбележим, че и смарт часовниците и тези за планинари си имат своите преимущества. А на кой от двата типа да се спрете зависи само от вас и от аргументите, заради които желаете да ги закупите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР