Часовник, отброяващ броя на смъртните случаи от COVID-19 в САЩ,

...
Часовник, отброяващ броя на смъртните случаи от COVID-19 в САЩ,
Коментари Харесай

"Часовник на смъртта на Тръмп" се появи на "Таймс Скуеър"

Часовник, отброяващ броя на смъртните случаи от COVID-19 в Съединени американски щати, се появи на " Таймс Скуеър "  в Ню Йорк. Неговият автор - режисьорът Юджийн Ярецки, кръсти творбата си " Часовник на гибелта на Тръмп ", защото изяснява огромният брой умряли от вируса с " бездействието на президента Тръмп " във връзка с пандемията от ковид до 16 март. Цитирани са и епидемиолози, които настояват, че 60% от починалите са щели избегнат гибелта, в случай че са били подхванати превантивни ограничения единствено седмица по-рано, заяви БГНЕС.

Междувременно Доналд Тръмп влезе в поредна словесна престрелка с кореспондент и това стана причина за преждевременния завършек на брифинга му в Белия дом. Този път гневът на американския президент се стовари върху журналистката от CBS News Уейджа Джианг, която попита за какво той все по този начин упорства, че САЩ се оправят по-добре от другите страни при тестването за COVID-19. " Защо това има значение? Защо това е световна конкуренция, когато всеки ден американци губят живота си? ", се обърна Джианг към Тръмп.

" Може би това е въпрос, който би трябвало да зададете на Китай. Не ме питайте мен, задайте на Китай този въпрос ", отвърна остро президентът. Джианг, която е от китайски генезис, запита за какво Доналд Тръмп споделя това конкретно на нея. " Казвам го на всеки, който би задал подобен гнусен въпрос ", тросна се той. След това се опита да даде думата на различен кореспондент, а след настоятелните опити на Джианг за конкретизиране, президентът приключи ненадейно конференцията си и влезе назад в Белия дом.

В обществените мрежи незабавно се появиха известия в поддръжка на Уейджа Джианг, набра популярност и хаштагът #StandWithWeijiaJiang. До момента в Съединени американски щати са умряли 81 795 души от COVID-19, като страната е водеща в международен мащаб в тази мрачна статистика.

Преди да прекъсне конференцията Тръмп разгласи, че Щатите няма да разискват нови условия по двустранно всеобхватно комерсиално съглашение с Китай. По-рано се появиха информации, че Пекин ще помоли за промяна по условията на договорката поради последствията от пандемията от ковид. " Те (б.ред. - Китай) биха желали да преразгледат комерсиалната договорка, с цел да създадат така условията по-добри за себе си. Не, това не ме интересува. Дайте да забележим дали те извършват съглашението, които сами са подписали ", разяснява президентът на Съединени американски щати, представен от БГНЕС.

Междувременно в. " Вашингтон поуст " заяви, че следва издаването на заповед, съгласно която служителите на Белия дом ще би трябвало да носят медицински маски в общите пространства , с цел да предотвратят разпространяването на ковид в резиденцията на американския водач. Изискването обаче нямало да важи за работните стаи, където чиновниците могат да бъдат без маска. Според изданието, президентът Тръмп най-вероятно няма да носи маска.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР