Часовник на смъртта на Тръмп, който отброява смъртните случаи от

...
Часовник на смъртта на Тръмп, който отброява смъртните случаи от
Коментари Харесай

Часовник на смъртта на Тръмп се появи на Таймс Скуеър

" Часовник на гибелта на Тръмп ", който отброява смъртните случаи от Covid-19, които е можело да бъдат избегнати, в случай че президентът Доналд Тръмп не е бездействал, се появи на площада " Таймс Скуеър " в Ню Йорк, предадоха международните организации.

Електронното табло върху покрива на една от постройките на известния площад е проработило в понеделник и към този момент отброява над 48 хиляди случая при общо над 80 хиляди жертви на ковид в Съединени американски щати. Автор на " Часовника на гибелта на Тръмп " е режисьорът Юджийн Ярецки.

Работещият в Ню Йорк режисьор, който е два пъти притежател на премията на филмовия фестивал за без значение изкуство " Сънданс ", изяснява, че 60 % от смъртните случаи в Съединени американски щати е можело да бъдат избегнати, в случай че Тръмп не беше е отказал да работи по въпроса с ковид. Само седмица преди 16 март, в случай че са били взети ограниченията, е можело тези 48 хиляди души да са живи, счита създателят на концепцията, цитирайки епидемиолози.

Според Ярецки тези животи са изгубени несправедливо поради неналичието на задоволително отговорно лидерско държание в изискванията на рецесията и по тази причина техният брой би трябвало да стои по същия метод, по който имената на жертвите на войни стоят по мемориалите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР