Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите в категория B да

...
Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите в категория B да
Коментари Харесай

Експерти предлагат повишаване на часовете за кормуване на кандидат-шофьорите

Часовете за практическо образование на кандидат-шофьорите в категория " B " да бъдат обвързани с съответни групи умения, предлага работна група, сплотяваща представители на институциите и сектора, оповестява Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Предлага се увеличение на часовете за шофиране до 40 и понижаване на теоретичната подготовка до 26 часа, което няма да докара до значително повишаване на курса.
Над 1000 извършители са засекли камерите, които наблюдават за шофиране в бус лентите в София Целта е водачите да бъдат дисциплинирани, настояват от Столичната община
До този миг съставените елементи на образованието бяха написани в методиката, само че без съответни условия за продължителността им и липса на ефикасен надзор, написа още организацията.

Предвижда за шофиране отвън обитаеми място да се отделят най-малко 6 часа, от които най-малко три часа на автомагистрала или на път с натоварен авто трафик.

Подобно условие се залага за първи път. Обучението в обитаемо място с огромна активност на придвижване ще бъде най-малко 10 часа. Минимум два часа ще шофирането през нощта или при понижена видимост.
Три тежки произшествия с млади водачи, две от тях - с жертви 19-годишно момиче почина в Сливен, а покрай Нови пазар - мъж на 24 години
Друг от необятно дискутираните въпроси в хода на разискванията бе дали да се сътвори опция част от образованието да се организира на симулатор. Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата” и част от работната група подкрепяха концепцията да се допусне опция до 4 часа от наложителните часове по кормуване да могат да се организират и на симулатор.

Целта на сходно предложение бе да се насърчи навлизането на нови технологии и практики в образованието без то да има наложителен и обвързващ темперамент за школите. Предложението обаче не бе признато от болшинство от участниците в полемиките, по тази причина не е част от методиката.
Младите водачи – единствено с компаньон на пътя Това са единствено част от предложенията за ремонти в напълно новото законодателство за пътното придвижване
Както и до в този момент, центровете по автообучение ще могат да организират сходни практични занятия на симулатор, само че те няма да се вземат поради при отчитане на наложителния брой часове по процедура.

Анализът на злополуките през 2018 година демонстрира, че смъртността измежду водачите сред 18 и 25 години е с 20 на 100 по-висока от всички останали водачи, а наклонността е за повишаване на отрицателната статистика измежду тази възрастова група.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР