Часовете за постигане на споразумение между Великобритания и Европейския съюз

...
Часовете за постигане на споразумение между Великобритания и Европейския съюз
Коментари Харесай

Brexit: Часовете изтичат

Часовете за реализиране на съглашение сред Англия и Европейския съюз изтичат. Здравният министър на Острова Мат Ханкок повтори апела на английското държавно управление Брюксел да промени позицията си и да отдръпна своите “неразумни претенции ”, с цел да бъде допустимо постигането на съглашение.
“Искаме тези диалози да имат положителен излаз. Разбира се, желая договорка. Мисля, че всеки желае такава. За страдание, Европейският съюз е сложил на масата неразумни претенции. Не почитат резултатите от нашия референдум”, уточни Ханкок пред SkyNews, представен от организация “Ройтерс”.

Пречка сега се явяват главно въпросите за риболовните квоти, които пречат за постигането на компромис.

Преговорите навлязоха в своята сериозна точка през вчерашния ден. Споразумението би трябвало да бъде реализирано до броени часове, с цел да е допустимо двете страни в разногласието по излизането на Англия от Европейски Съюз да уредят бъдещите си взаимоотношения.

ФрогНюз напомня, че въпросът се вихри още след извършения m,ep 2016 година референдум за излизането на Англия от Европейски Съюз. Неуспехът за реализиране на договорка в английския парламент докара до оставката на тогавашния министър председател Тереза Мей. Неин правоприемник стана Борис Джонсън, който от критици пък е именуван “европейският Тръмп”. Той също не съумя да реализира съглашение измежду депутатските редици в Народното събрание, въпреки и да опита неведнъж. Джонсън провокира предварителни парламентарни избори като хвърли оставка.

Изненадващо обаче консерваторите завоюваха изборите. Това се случи за пръв път от Маргарет Тачър насам. По този метод консервативната партия (от която е и самият Борис Джонсън) съумяха да реализират болшинство и надлежно договорката за Brexit съумя да мине в Народното събрание на Острова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР