Часове след шумния скандал с „отровената вода“ депутатът от БСП

...
Часове след шумния скандал с „отровената вода“ депутатът от БСП
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Никога не съм казвал, че водата в София е отровена!

Часове след шумния скандал с „ отровената вода “ депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков даде обяснение за думите си, които безусловно взривиха страната.

Социалистът съобщи пред Епицентър.бг, че в никакъв случай не е казвал, водата в язовир „ Искър “ е отровена.

Промяната на позицията му евентуално се дължи на мигновеното задействане на институциите – ДАНС, Столична Община, здравно министерство, „ Софийска вода “.

От ГЕРБ пък свикаха изключителна конференция, на която оповестиха, че дават Ерменков на ДАНС и прокуратурата поради поста с „ отровената вода “.

Ето какво написа довечера социалистът в последния си пост във „ Facebook “:

Още няколко неща свързани с обявата ми във връзка терзанието на жители на София, свързани с качеството на водата:

1. Както стана известно от диалога ми с ръководителя на ДАНС, слуховете и терзанията за това, че има проблем с водата в София са от една седмица.

2. Цяла седмица се наслаждавахме на това с какво и по какъв начин се хранят държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз, само че нито дума не се чу от виновните институции във връзка тези терзания.

3. Трябваше аз през вчерашния ден да пусна обява, забележете, в персоналния си профил и на страницата си във Facebook, В КОЯТО ПРИЗОВАВАМ ИНСТИТУЦИИТЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА И ИЗЛЯЗАТ С ВЯРНАТА ИНФОРМАЦИЯ, с цел да се задвижат и РЗИ, и държавният здравен контрольор, и Софийска вода, че и кметът Фандъкова, с цел да успокоят жителите на София, че всичко с водата е обикновено. И отново запитвам - КЪДЕ БЯХА ТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА?

4. За разлика от народните представители на ГЕРБ, които имат право единствено да повтарят думите на вожда си и да го величаят, аз, като депутат от Българска социалистическа партия, на персоналните си профил и страница мога и се възползвам от това да пиша ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ В ИЗПЪЛНАНИЕ НА ЧЛ. 67 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, А ИМЕННО:

Чл. 67.

(1) Народните представители съставляват освен своите гласоподаватели, а и целия народ. Обвързването със наложителен мандат е недействително.

(2) Народните представители работят въз основа на Конституцията и законите в сходство със своята съвест и убеждения.

5. И ПОСЛЕДНО, ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ СПЕКУЛАЦИИ С ПУБЛИКАЦИИТЕ МИ ВЪВ ФЕЙСБУК - ТЕ СА ЛИЧНИ, ОТ МОЕ ИМЕ И ИЗРАЗЯВАТ ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ КАТО Пожарна охрана НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОБВЪРЗАВАТ НИТО Българска социалистическа партия, НИТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЗА КОИТО ПУБЛИКАЦИИ НОСЯ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ, НО СА В ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ С АЛ.2 НА ЦИТИРАНИЯ ЧЛЕН 67 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ.

През деня националният представител шокира обществените мрежи с обява в формалната си страница във Facebook, съгласно която водата в София е отровена.

От поста на социалиста излиза наяве, че в язовир Искър са изсипани огромно количество отровни химикали.

Ето какво написа той:

Днес ми се обадиха от институции, които почитам и от другари, на които имам вяра. Допълнително на персонални известия получих следното известие:

"Приятел ми изпрати известие: Не пий вода от чешмата. Не я използвай даже за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани огромно количество отровни химикали и сега водата в софия е ОТРОВНА. От 5 разнообразни, самостоятелни един от различен източника знаем инфото, само че не можем да го пуснем обществено, защото институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).

Кажи на другари и близки, най-малко 1 седмица да не използват чешмяна вода. Източникът на идното е сериозен жител. Имаме информация, че е осведомен и народен представител. "

Запознатият народен представител съм аз.

ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, Пожарна охрана СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ.

След този пост ДАНС се задейства.

А към 14,30 часа депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков благодари във Facebook на управлението на ДАНС за бързата реакция по отношение на неговото предизвестие за неприятно качество на водата за пиянство.

"Споделената от мен тук във фейсбук паника за положението на водата в София по отношение на многочислените сигнали до мен по телефона и на персонални известия не е останала без внимание от господин Димитър Георгиев, ръководител на ДАНС. В персонален диалог ме осведоми, че сходна информация от седмица се носи из София. Съобщи ми също, че няма учредения за паника. "

Последваха реакции от Столична община и "Софийска вода ".

Всички индикатори за качеството на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните проучвания на "Софийска вода " АД, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Категорично не дава отговор на истината популяризираното анонимно известие в обществените мрежи, в което се твърди, че водата на София е с нарушено качество, допълниха от там.

През последното денонощие в обществените мрежи се популяризират подправени вести, свързани с качеството на водата. „ Софийска вода “ Ви твърди, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с обезпечено качество и с отлични характерности. Това твърди концесионерът.

Това се потвърждава и от многочислените лабораторни проучвания, направени през последните денонощия. Всички физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания освен са в норма, само че и са в по-ниски стойности, от допустимите по стандарт и по Наредбата за качеството на водата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР