Часове след като Районна прокуратура Пловдив се самосезира за брутално

...
Часове след като Районна прокуратура Пловдив се самосезира за брутално
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана Центъра за възрастни хора с деменция в Пловдив

Часове откакто Районна прокуратура Пловдив се самосезира за брутално отношение към възрастни хора с деменция в общински център, престъпна полиция стартира инспекцията. Злепоставяне и осъществена насила са двете закононарушения, които се проверяват, сподели районният прокурор Атанас Илиев, само че ще се ревизира за дълъг период от време, може би от самото основаване на центъра преди три години, без прокуратурата да изключва появяването и на нови нарушавания. В хода на инспекцията ще се проучат и трите смъртни случая там, защото за единия от тях най-малко има сигнал, че индивидът е простуден по немарливост.  
Злепоставяне значи беззащитен човек- дали поради възраст или болест- да бъде оставен без нужните грижи, принудата проличава от репликите в записа- хората са заставяни да вършат неща срещу волята си.
Наказанието за първото закононарушение е 3 години отнемане от независимост, за второто- 6 . Възможно е в хода на инспекцията да настъпят и нови правни квалификации.
Все още не са открити съответните лица, чиито гласове се чуват в записите, т.е. те към момента работят в Центъра за възрастни хора с деменция в Пловдив. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР