Часове след като песента им „Стефания“ ги изведе до победа

...
Часове след като песента им „Стефания“ ги изведе до победа
Коментари Харесай

Украинската група „Оркестър Калуш“ с ново видео след победата в Евровизия

Часове откакто песента им „ Стефания “ ги изведе до победа в песенния конкурс „ Евровизия “, „ Оркестър Калуш “ пусна ново видео, заяви Асошиейтед прес.

Клипът съдържа подиуми от опустошената от войната Украйна, както и фрагменти на дами в бойно снаряжение.



„ Така виждаме украинските майки през днешния ден “, сподели фронтменът на „ Оркестър Калуш “ Олег Псюк за видеото, което към този момент събра милиони гледания, единствено часове след излизането си. „ Опитвахме се да предадем посланието си за това по какъв начин наподобява Украйна през днешния ден “, добави още Псюк..

В новото музикално видео се вижда по какъв начин дами военни изнасят деца от бомбардирани здания. Клипът е сниман в градовете, претърпели едни от най-тежките опустошения от войната, в това число Буча, Ирпен, Бородянка и Гостомел. „ Посветен е на смелия украински народ, на майките, защитаващи децата си, на всички, които дадоха живота си за нашата независимост “, се споделя във видеото.
.
Триумфът на „ Оркестър Калуш “ на „ Евровизия “ се оказва въодушевяващ, само че също и удостоверение за силата на украинската просвета, която Псюк сподели, че е „ под офанзива “ от съветската инвазия. За Русия вотът пък е политически, само че също и доказателство, че спечелилите и Украйна имат поддръжка.

Суровата действителност, провокирана от войната, трансформира насладата на „ Оркестър Калуш “ в в действителност горчив момент. Един от членовете на групата - Саша Таб, трябваше да се раздели със брачната половинка си Юлия и двете си деца, които избягаха от Украйна преди месец, и в този момент живеят в град Алба. Семейството на Таб беше в хотела на групата, а Юлия не спираше да плаче, до момента в който музикантът прегръщаше щерка си.

Членовете на групата би трябвало да се върнат в Украйна през днешния ден, откакто им бе обещано особено позволение да изоставен страната, с цел да вземат участие в състезанието. На огромна част от украинските мъже сред 18 и 60 години е неразрешено да пътуват отвън страната.

Украинците приветстваха успеха на „ Оркестър Калуш “ в неделя като извънредно значима, а националният железопътен оператор разгласи, че влакът, който минава през Калуш, родното място на Псюк, ще бъде преименуван на „ Стефания Експрес “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР