Часове след като от компанията Пфайзер“ обявиха, че са постигнали

...
Часове след като от компанията Пфайзер“ обявиха, че са постигнали
Коментари Харесай

Мадрид обеща безплатна ваксина на испанците

Часове откакто от компанията „ Пфайзер “ оповестиха, че са постигнали съвсем 90 % триумф в третата фаза от клиничните тествания на, която създават, министърът на опазването на здравето на Испания Салвадор Ила увери испанците, че имунизацията ще бъде безвъзмездна за тях.
Ваксината ще се популяризира посредством Националната здравна система и в случай че всичко върви по проект, до май идната година по-голямата част от испанците от рисковите категории към този момент ще бъдат имунизирани, счита Ила.
Очаква се идната седмица да бъдат финализирани договорите за доставка сред консорциума и Европейски Съюз, след което Испания да получи 20 милиона дози, като първите ще дойдат още през януари. Цената на доза съгласно предварителните данни ще бъде към 2 евро и 90 цента, като 1 евро и 12 цента ще поеме Европейската комисия, а останалите евро и 78 цента - всяка държава-членка.
Заради опасения, че няма да има задоволително искащи, които да изискат да се имунизират още в самото начало, към този момент се приготвя осведомителна акция, която да обясни изгодата от имунизацията. В нея се включи и здравният министър с аргумента, че тя ще разреши на страните да преминат на идващия стадий от пандемията, а именно-икономическо и обществено възобновяване.
Европейският парламент ще разиска през днешния ден въпроса за снабдяването на Европейски Съюз с ваксини против.
300 милиона дози от имунизацията против COVID-19 ще бъдат контрактувани сред Европейската комисия и фармацевтичните компании „ Пфайзер “ и „ Байонтех “. Ваксината сподели положителни резултати в третата фаза от клиничните тествания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР