Часове след като от десетки хиляди гърци излязоха на протест

...
Часове след като от десетки хиляди гърци излязоха на протест
Коментари Харесай

ВМРО към протестиращите гърци: Не сте съвсем прави за Македония

Часове откакто от десетки хиляди гърци излязоха на митинг поради името " Македония " на Бившата югорепублика Македония, от Вътрешна македонска революционна организация изпратиха мейл до медиите, че гърците не са напълно прави.

 Десетки хиляди хора на митинг в Солун против БЮРМ
Десетки хиляди хора на митинг в Солун против БЮРМ

Само в Солун се чака да стачкуват към 30 000 души

" Не сте напълно прави гърци, които през днешния ден протестирате в Солун. Ние, българите, по натурален път заставаме зад братята си в Македония в разногласието за името. И желаеме решаването на този спор. Но без издевателства. Никой не може напълно да лишава хората на Македония да употребяват името, което употребиха нашите общи предци. Да, потърсете компромис, само че не извивайте ръце ! ", се споделя в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

От партията на воеводите декларират, че не схващат за какво самата дума Македония напълно да не участва в името на страната, даже и в комплицирано комбиниране.

Да, ние в България също можем да демонстрираме искания към тези имена и места , се споделя в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

Да, македонска нация обратно в историята не е имало. Да, Македония е географско име, през днешния ден разграничено сред три страни, даже четири. Да, Скопие не може да има искания към близките страни. За всичко това е прав Ципрас, се твърди в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

 Организация на обединените нации предложи пет имена в разногласието сред БЮРМ и Гърция
Организация на обединените нации предложи пет имена в разногласието сред БЮРМ и Гърция

Скопие е изразило възражения

В същото време от партията питат за какво тогава Атина има искания да монополизира това име. " Не умираха ли с това име на уста хиляди хора, които през днешния ден вие обичате да наричате " славяногласни елини "? Нямат ли право техните наследници да назовават родното си място с името, с което го назоваха дедите им? ", се споделя в позицията на партията.

Според тях, днешна Гърция желае дефинитивно да си присвои името Македония .

От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че на нашия герб има три лъва - Мизия, Тракия и Македония. " Не забравяйте, че когато издевателствате върху Македония, издевателствате и върху нас. А ние не се плашим от това. Защото помним историята си . ", написа в отвореното писмо на Вътрешна македонска революционна организация.

А във връзка гръцките искания, с усмивка ще напомним и оня простоват отговор на Вазов: " Македония е наша! ", приключват от партията на воеводите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР