Часове след като обяви, че няма да поднови доставките по

...
Часове след като обяви, че няма да поднови доставките по
Коментари Харесай

След спирането на Северен поток: ЕС призова Русия да спазва сключените договори

Часове откакто разгласи, че няма да възобнови доставките по " Северен поток 1 ", " Газпром " заяви, че ще достави през днешния ден през Украйна близо 43 милиона кубически метра природен газ за Европа.

Обемът няма да е задоволителен да компенсира изчезналото синьо гориво, което се очакваше да потече през днешния ден по " Северен поток 1 ". Европейският съюз прикани Москва да съблюдава енергийните си контракти. Според Белия дом, Русия употребява силата като средство за напън върху Европа.

От " Газпром " не прецизират по кое време ще се в профил течът в турбината, поради който газоподаването по " Северен поток1 " беше спряно. Според компанията " Сименс енерджи ", която нормално поддържа турбините по газопровода, сходен теч не може да бъде причина за прекъсването на синьо гориво.

" Газпром " съобщи, че " Сименс " са подготвени да подхващат ремонт по газопровода, само че няма къде да извършат това. От немската компания дадоха отговор, че към тях не са се обръщали за ремонтни работи.

Еврокомисарят по стопанска система,обяви, че европейският съюз е квалифициран при положение,че Москва не извърши договорите си.

" Възможно е Русия, която знаете употребява газовите и петролните доставки като оръжие за изнудване, допустимо е Русия да спре доставките за идващия интервал.Ако това се случи уговорките за спестявания ще станат още по-важни. Но би трябвало да кажа,че сме се оборудвали сносно, с 80 % равнища на предпазване и диверсификация на доставките.Вярно е, че някои европейски страни са по-добре от други, само че като цяло мисля, че сме готови да издържим даже рисково потребление на газа като оръжие от Русия ", сподели Паоло Джентилони - еврокомисар по стопанска система.

Москва употребява силата като средство за напън върху Европа, разяснява формален Вашингтон. Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом съобщи, че Съединените щати и Европа си сътрудничат за гарантирането на задоволителни количества доставки на газ.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР