Часове след като на пресконференция собственици на фирми-доставчици на плодове

...
Часове след като на пресконференция собственици на фирми-доставчици на плодове
Коментари Харесай

ДФ Земеделие: ВАС да реши кой да доставя плодове и мляко в училището

Часове откакто на конференция притежатели на фирми-доставчици на плодове и мляко за учебните заведения показаха проблемите с Държавна фирма " Земеделие " от ведомството изпратиха позиция до news.bg, в която показват своите претекстове.

Публикуваме позицията на Държавна фирма " Земеделие " за учебните схеми без редакторска интервенция:

" Съгласно настоящото законодателство и нормативна уредба, с редакцията от 05.03.2019 година на Наредбата за изискванията и реда за използване на схемите " Училищен плод " и " Училищно мляко ", на шефовете на образователните заведения се даде право сами да вършат избора на снабдител.

В тази връзка подсещаме, че отпадна и " служебния избор " на снабдител, осъществяван от ДФЗ през миналата образователна година.

До момента Държавна фирма " Земеделие " не е прекратявал актове на снабдители, утвърдени предходната година. Ако в едно учебно заведение има определен снабдител от предходната година и различен - по новия ред, ще се изчака решението на петчленния състав на Върховен административен съд, по отношение на прекъсването на действието на параграф 23 от Наредбата. ДФЗ ще се съобрази с избора на шефовете през образователната 2019-2020 година и надлежно - с решението на Върховен административен съд.

Напомняме още, че за всички останали образователни заведения няма спънка доставките да започват. ".

Припомняме, притежатели на компании се оплакаха, че им връщат контрактувана продукция, а от Държавна фирма " Земеделие " вършат нов конкурс за същите образователни заведения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР