Часове след като международно признатото либийско правителство обяви, че активира

...
Часове след като международно признатото либийско правителство обяви, че активира
Коментари Харесай

САЩ и Русия притеснени от евентуална турска интервенция в Либия

Часове откакто интернационално приетото либийско държавно управление разгласи, че задейства съглашението за военно съдействие с Турция, с което отваря пътя за възможна военна поддръжка от Анкара, Държавният департамент на Съединени американски щати прикани всички страни " да се въздържат от утежняване на гражданския спор " в Либия, оповестява гръцкият вестник " Катимерини ".

" Външните играчи би трябвало да спрат да подхранват спора. Всички страни би трябвало да се въздържат от утежняване на гражданския спор и да поддържат възобновяването на подкрепяния от Организация на обединените нации политически развой ", е споделил представител на Държавния департамент в писмен отговор на въпрос на изданието " Хелас джърнъл ".

В отговора се споделя, че задачата би трябвало да бъде " започване на вътрешнолибийски разговор, деескалация и евакуиране на външните сили ".

Русия е доста обезпокоена от опцията Турция да изпрати военни сили в Либия, е споделил източник от съветското външно министерство, съобщи Интерфакс, представена от Ройтерс. Руската позиция е, че съглашението в региона на сигурността сред Триполи и Анкара повдига доста въпросителни.

Либийската национална войска на маршал Халифа Хафтар, която стартира атака против Правителството на националното единодушие в Триполи, даде тридневен ултиматум на милициите Мисрата, които водят война на страната на държавното управление, да се изтеглят от Триполи и от крайбрежния град Сирт, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР